Boli care se transmit genetic – Afla ce boli ce transmit genetic

Boli care se transmit genetic – Afla ce boli ce transmit genetic

In urma unui studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca mostenirea genetica este responsabila pentru transmiterea de la mama la copil a cel putin 9 boli, insa factorii de influenta sunt atat de diversi, incat inca nu exista certitudini.

Iata ce boli se transmit genetic de la mama:

1. Obezitatea: studiile arata ca 40% dintre fetele care au mame obeze vor suferi si ele de obezitate, de altfel si forma corpului se mosteneste intr-un procent mult mai mare decat 40%. Desi, mostenirea iti poate da batai de cap, cu un stil de viata sanatos si cu dieta te poti mentine la o greutate normala.

2. Depresia: bolile mentale, precum si depresia se mostenesc in cel putin 10% din cazuri de la mame. Pentru a evita depresiile se recomanda odihna, evitarea consumului de alcool, dar si stresul.

3. Migrenele: daca mamele sufera de dureri de cap, copiii vor suferi in proportie de 80% de migrene. Daca suferi de migrene se recomanda evitarea citricilor, branzei si a bauturilor alcoolice.

4. Artrita reumatoida: daca mama sufera de artrita reumatoida exista posibilitatea ca aceasta sa dea prin mostenire genetica si copiilor, insa cercetatorii spun ca nu este obligatoriu. Se recomanda evitarea tutunului si a consumului de carne rosie.

5. Boli de inima: afectiunile cardiologice se transmit atat de la mama, cat si de la tata catre copii in proportie de 25% .

6. Alzheimer: exista un risc de pana la 50% ca boala sa se transmita si catre copil, motiv pentru care este necesar sa va mentineti o greutate  normala dupa varsta de 35 ani si sa nu suferiti de colesterol.

7. Menopauza: menopauza trebuie sa apara in jurul varstei de 51 de ani, insa exista femei care prezinta menopauza mai devreme de 45 de ani. Fetele a caror mama sufera de menopauza precoce vor mosteni intr-un procent de 80% aceasta afectiune.

8. Rezistenta fizica: metabolismul mamei se mosteneste in jur de 50% de catre copil, daca mama are arderile mai rapide si copilul poate mosteni aceste gene, insa o mama care isi mentine greu tonusul muscular, risca sa aiba copii cu aceleasi probleme.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment