Boboc de facultate – Sfaturi parintesti pentru bobocii de facultate

Boboc de facultate – Sfaturi parintesti pentru bobocii de facultate

Sa-ti plece copilul intr-un oras strain nu este tocmai cel mai usor lucru pentru un parinte, mai ales ca nu-i mai poti asigura aceeasi protectie. Admiterea la facultate este un pas important pentru el, este momentul cand isi ia viata in propriile maini si va invata sa se descurce singur pe langa faptul ca este momentul cand incepe sa-si cladeasca viitorul.

Indiferent in care oras alege sa-si urmeze facultate, tu parinte, trebuie sa ii dai cateva sfaturi pentru ca jungla este peste tot:

1. Peste tot exista hoti de buzunare, cu atat mai mult in mijloacele de transport: asigura-te ca iti inveti copilul sa isi tina geanta intotdeauna in fata, cu mainile pe ea si niciodata sa nu aiba bunuri de valoare in ea. Daca ai buzunare stramte in fata iti poti tine telefonul si banii acolo cu mana peste buzunar.

2. Daca i se adreseaza injurii pe strada: niciodata sa nu raspunda sau sa se uite la cel care vorbeste obscen. Copilul tau trebuie sa retina ca intr-un oras strain nu ii mai are pe parinti sau prieteni care sa ii sara in ajutor.

3. In Bucuresti, de exemplu, exista barbati cu ceva probleme psihice care au obiceiul sa circule cu mijloacele de transport in comun, mai ales atunci cand sunt foarte aglomerate. Nu ar fi nicio problema, insa au fost cazuri cand acestia s-au dezbracat in fata fetelor si au facut lucruri neortodoxe. Sau mai stau pe langa universitati si pandesc fetele pentru a se autosatisface. In principiu, sunt inofensivi, dar se recomanda evitarea lor.

4. Taxi: evident ca fiecare boboc isi va dori sa exploateze cluburile, iar taxiurile sunt mijloacele de transport cele mai folosite. Sfatuieste-l sa sune intotdeauna la dispecerat, la firmele cele mai cunoscute si sa nu se urce niciodata intr-un taxi anonim. De altfel, aceste taxiuri anonime nu numai ca sunt periculoase, dar isi fac propriul lor tarif si nu este unul decent.

5. Biletul de autobuz: sfatuieste-l sa circule cu bilet in mijloacele de transport, pentru ca amenda incepe de la 50 Ron.

6. Straini acasa: libertatea poate fi imbatatoare. Toti isi doresc sa faca tot ce nu au putut face acasa, insa incearca sa ii explici ce se poate intampla daca aduce straini in casa, mai ales daca este fata. Dupa 6 ani de stat in Bucuresti, sfatuiesc cu drag pe toata lumea sa isi securizeze usa de la intrare, chiar daca aduce sau nu prieteni acasa. Aurolacii sunt peste tot si din pacate au acces destul de usor in scari. Si inca un sfat, niciodata sa nu lase usa deschisa, ci incuiata cu cheia in usa.

7. Chiria: cand inchiriezi un apartament, trebuie sa tineti cont de faptul ca poate au mai fost chiriasi inainte si au copie dupa chei. Asigura-te ca schimbi yala de la usa.

8. Zona in care alegi sa locuiesti: cauta sa locuiesti in zone populate, cu strazi luminate. Pentru Bucuresti, recomand Sos. Mihai Bravu (Iancului, Muncii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Unirii) si mai putin zone precum Ferentari, Rahova, Militari. Sectorul 2 si 3 sunt intotdeauna populate, chiar si la 2 noaptea va fi aglomerat, cu politie.

Cand esti pe cont propriu, intr-un oras strain, incearca sa iti iei masuri de precautie si sa nu te gandesti niciodata ca tie nu ti se poate intampla nimic.

In speranta ca sunt sfaturi folositoare,

Fosta studenta in Bucuresti.

Tu ce temeri ai in primul an de facultate?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment