Blat de pizza american – Învață cum să faci cel mai bun blat de pizza

Blat de pizza american – Învață cum să faci cel mai bun blat de pizza

Ingrediente:

– 400 g făină

– 220 ml apă

– 4 g drojdie uscată activă

– o lingură sare

– 30 ml ulei de floarea-soarelui

– 2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Apa se încălzește la 40 grade, se adaugă drojdia, se amestecă ușor cu telul până când drojdia se dizolvă, apoi se adaugă zahărul. Compoziția se lasă 5-10 minute să se odihnească. Se mai adaugă uleiul și sarea, apoi se amestecă cu telul.

Făina se adaugă treptat, câte o ceașcă, amestecând cu mâna. După ce ai pus toată făina, se frământă aluatul pe masă, până când devine o cocă moale, dar atenție, nu lipicioasă. Dacă este prea elastică și lipicioasă, se mai adaugă puțină făină. Aluatul se adună într-o formă de minge și se pune într-un vas curat uns bine cu ulei. Mingea de aluat se pune cu susul în jos și trebuie să fie acoperit cu o peliculă fină de ulei din vas.

Vasul cu aluat se acoperă cu o folie de plastic și se pune la frigier o zi, timp în care coca trebuie să-și dubleze volumul.

Umplutura rămâne la alegerea fiecăruia, în funcție de preferințe.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment