Bicarbonatul de sodiu, elixir de frumusețe

bicarbonat-de-sodiuBicarbonatul de sodiu are proprietăți miraculoase dacă știi să-l folosești și altfel decât în bucătărie. Iată câteva minuni de care ai putea să te bucuri dacă îl folosești și pentru frumusețea ta:

1. Unghiile: dacă îți dorești ca oja să reziste mai mult, freacă-ți unghiile cu o periuță îmbibată în bicarbonat de sodiu. Nu numai că-ți va rezista lacul de unghii mai mult, dar vei avea și un plus de strălucire, iar unghiile tale vor avea un aspect mai sănătos. De asemenea, dacă s-au îngălbent din cauza lacului de unghii, poți amesteca puțin bicarbonat cu zeamă de lămâie pe care îl poți aplica folosind dischete demachiante timp de 5-10 minute pe fiecare unghie.

2. Exfoliere: pentru o exfoliere a corpului poți folosi un amestec foarte ușor de obținut: patru linguri de ovăz, apă călduță și două linguri de bicarbonat. Este un scrub incredibil pentru piele pe care îl poți face o dată pe săptămână.

3. Combate transpirația: dacă ai probleme cu transpirația și niciun deodorant nu te ajută, bicarbonatul poate fi salvarea ta! Adaugă patru linguri de bicarbonat amestecat cu 10 picături de ulei (iasomie, argan, jojoba sau orice îți place) și astfel vei obține deodorantul perfect, fără chimicale.

4. Excesul de sebum: dacă ți se îngrașă părul trebuie să amesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești în mod normal. Bicarbonatul are un efect abraziv asupra părului și în acest fel vei obține un păr mai curat imediat.

5. Dinți mai albi: albirea dinților se poate face în mod natural acasă cu bicarbonat și lămâie, însă trebuie să acorzi o atenție mărită la gingii pentru că un astfel de periaj poate produce iritații gingiilor. Este ușor de obținut și acționează ca un produs de albire profesional.

6. Acnee: vei fi surprinsă, însă dacă ai probleme cu acneea, bicarbonatul poate face minuni. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonat cu apă caldă, aplici pasta direct pe partea afectată și lași să acționeze câteva minute.

7. Arsurile solare: înafară de renumitul iaurt, băile în care ai adăugat o jumătate de ceașcă de bicarbonat, fac minuni. Calmează nu doar arsurile, ci și iritațiile.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment