Bezele de casa – Cum se pregatesc bezelele

Bezele de casa – Cum se pregatesc bezelele

M-am trezit astazi cu o pofta de ceva bun, dar nu stiam ce. Nu mi-a luat mult sa imi dau seama ca as manca niste bezele bunee si dulci 🙂 Si pentru ca nu sunt bezele mai bune decat cele facute acasa, va voi impartasi si voua reteta mea:

Ingrediente:

– 4 albusuri
– un praf de sare
– 230 g. zahar tos

Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 110 grade C foc mic.
Intr-un bol mai mare (larg) se pun albusurile si incepeti sa le bateti din ce in ce mai tare, cu telul sau mixerul.
Se adauga un praf de sare si continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
Adaugati doua linguri de zahar, in ploaie, continuand sa bateti pana cand zaharul se dizolva. Puneti inca doua linguri de zahar si procedati la fel pana cand folositi tot zaharul. E foarte important ca zaharul sa se dizolve complet inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar!!!
La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca intoarceti vasul, compozitia nu va curge).
Puneti compozitia de bezea intr-un sprit prevazut cu forma de stea mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza mici bezele. Daca nu aveti sprit, puneti mici gramajoare cu lingurita.

Tava se pune pe nivelul din mijloc al cuptorului si se coc bezelele timp de aproximativ o ora jumatate, doua, la foc mic 110 rade C. Atentie, usa cuptorului se pastreaza intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.

Bezelele se lasa la racit in cuptor, dupa ce acesta a fost oprit.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment