Beneficiile pentru sănătate ale fructului de avocado

Fructul de avocado este iubit de multe persoane. A ajuns să fie o imagine reprezentativă și pentru cultura pop, apărând în tablouri și sub diferite forme. Din punct de vedere al nutriției, cât de important este fructul acesta pentru organismul uman?

De ce ar trebui să mănânci mai des avocado?

Există nenumărate tendințe populare în rândul alimentelor și băuturilor. Poate părea dificil să urmezi o viață sănătoasă având în vedere că se schimbă atât de des recomandările nutriționiștilor și dieteticienilor. Fructul de avocado nu a fost detronat din momentul în care a ajuns să fie popular. Dimpotrivă, popularitatea sa pare a fi crescut odată cu trecerea timpului.

Șii care este porția recomandată de avocado? Se pare că o treime din fruct. Poate că pare o cantitate foarte mică, dar această porție conține, de fapt, foarte mulți nutrienți. Este vorba despre:

80 de calorii
7 grame de grăsime
1 gram de proteine
4 grame de carbohidrați
0,3 grame de zahăr
3 grame de fibre

Însă acest fruct are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea!

1. Are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase

Mai exact, este vorba despre grăsimile monosaturate. Cercetările au arătat că un consum regulat de avocado poate îmbunătăți efectiv colesterolul din organism.

2. Are și un conținut important de fibre

Un fruct întreg are 14 grame de fibre, adică aproximativ jumătate din consumul zilnic recomandat. O dietă bogată în fibre poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului, sănătatea intestinelor și un risc redus de diabet, cancer, accidente vasculare cerebrale și boli de inimă. În plus, fibrele te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Conține nutrienți care protejează vederea

Acesta este un avantaj surprinzător. Fructul acesta are un conținut ridicat de luteină, zeaxantină și carotenoide, care te pot proteja de lumina albastră emisă de smartphone, computer și alte ecrane.

4. Te ajută să dormi mai bine

Acest beneficiu este datorat faptului că fructul are un conținut bogat de magneziu, un mineral care poate ajuta organismul să adoarmă și să doarmă bine. De asemenea, ajută organismul să absoarbă mai bine vitamina D și poate reduce stresul și îmbunătăți funcția cognitivă.

5. Are un conținut bogat de antioxidanți importanți

Este vorba despre glutation. Ficatul folosește acest antioxidant pentru a ajuta la filtrarea toxinelor din organism.

6. Există un risc foarte mic să fie contaminat cu pesticide

Spre deosebire de alte legume, fructul acesta este cunoscut pentru faptul că nu este tratat cu pesticide. Mai exact, se află în top 15 cele mai curate alimente.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment