Beneficiile pe care le aduc semințele de papaya sănătății

Ca multe alte fructe, papaya are un conținut ridicat de antioxidanți și substanțe nutritive, care oferă beneficii stării generale de sănătate. Pulpa acestui fruct are un profil nutrițional impresionant și este delicioasă. Cei mai mulți oameni au tendința de a arunca semințele de papaya, dar acestea sunt la fel de nutritive precum pulpa. Iată de ce ar trebui să consumi și semințele acestui fruct!

De ce ar trebui să incluzi semințele de papaya în alimentația ta?

S-ar putea să nu ți se pară atât de gustoase semințele acestui fruct, dar acestea pot oferi un număr suprinzător de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără și:

1. Acestea au proprietăți antiparazitare și anti-amoebice

Semințele de papaya conțin un nivel ridicat dintr-o enzimă puternică numite papaină. Această enzimă poate dizolva deșeurile de proteine nedigerate din alimente. Această proprietate unică permite papainei să descompună biofilmul protector al diferiților paraziți din intestin. Mai mult, dacă ai un nivel sănătos de enzime digestive în tractul gasteo-intestinal, poți împiedica înmulțirea viermilor și paraziților în intestine.

2. Aceste semințe au și proprietăți antioxidante

Radicalii liberi pot duce la apariția stresului oxidativ și pot dăuna țesuturilor din organism. Din fericire, semințele fructului papaya au proprietăți antioxidante puternice, care pot neutraliza radicalii și pot proteja corpul de stresul oxidativ. Conținutul ridicat de antioxidanți poate împiedica și apariția anumitor forme de cancer.

3. Semințele de papaya pot trata ciroza hepatică

Un stil de viață dezordonat și un consum ridicat de alcool pot determina mișcorarea ficatului și apariția cirozei hepatice, împiedicând astfel eliminarea toxinelor din organism. Semințele fructului papaya detoxifiază ficatul și pot fi folosite ca un remediu natural eficient pentru ciroza hepatică. Folosește un mojar cu pistil pentru a zdrobi 10 semințe proaspete de papaya și amestecă pulberea formată cu o lingură de zeamă de lămâie sau lime, într-un pahar cu apă. Bea acest amestec de două ori zi, timp de o lună. Ar trebui să obserbi îmbunătățiri ale stării de sănătate a ficatului.

4. În plus, pot trata intoxicațiile alimentare

Intoxicațiile alimentare sunt cauzate uneori de consumul de alimente infectate cu bacterii. Semințele de papaya au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare puternice, care pot combate infecțiile bacteriene și atenua efectele intoxicațiilor alimentare. Potrivit cercetărilor, extractul de semințe de papaya poate distruge E. coli, Salmonella și alte bacterii dăunătoare. Atunci când observi simptomele unei intoxicații, ia câteva semințe proaspăt zdrobite cu o cantitate mică de alimente ușor digerabile. Repetă acest procedeu de trei ori pe zi, până când dispar simptomele.

Data viitoare când mănânci papaya, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a arunca semințele acestui fruct. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment