Beneficiile pe care le aduc piersicile sănătății

Puține gustări dulci pot fi la fel de reprezentative pentru vară precum sunt piersicile. Dulceața aceea care îți îmbie toate papilele gustative și textura perfectă a acestor fructe sunt greu de egalat. Însă iată ce beneficii aduc sănătății acestea!

Motivele pentru care ar trebui să introduci piersicile în dieta ta

Piersicile au mai multe de oferit decât gustul acela delicios. Mai exact, iată de ce ar trebui să mănânci mai multe piersici!

1. Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C

Nu doar portocalele te pot ajuta să aduci aportul necesar de vitamna C în alimentația ta. O piersică de dimensiuni medii conține 10 miligrame de vitamina C, adică aproximativ 13% din doza zilnică recomandată. Acest antioxidant este perfect pentru sistemul imunitar, reducerea daunelor provocate de radicalii liberi, precum și pentru reducerea riscului bolilor cronice.

2. Conțin o cantitate mare de vitamina A

Conținutul ridicat de vitamina A din piersici reprezintă un alt motiv pentru care aceste fructe sunt importante pentru dieta ta. Vitamina A este esențială pentru sănătatea pielii și ochilor, reducând inflamația și stimulând sistemul imunitar. Este nevoie de această vitamină și pentru a construi căptușeala sănătoasă a intestinelor, lucru care va ajuta la prevenirea agenților patogeni regăsiți în alimentație sau mediul înconjurător. Morcovii tind să atragă toată atenția când vine vorba despre vitamina A, dar te poți baza și pe persici de acum înainte.

3. Sunt o sursă de fibre

Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea intestinală. Dacă vrei să obții cât mai multe fibre din piersici, cheia este să mănânci întregul fruct, nu să bei doar suc. O piersică de dimensiuni medii are 3 grame de fibre.

4. Conțin potasiu

Potasiul este un mineral important care ajută la scăderea tensiunii arteriale, reglează zahărul din sânge și echilibrează fluidele din organism. Există 285 de miligrame de potasiu într-o piersică de dimensiuni medii, adică aproximativ 11% din doza zilnică recomandată pentru femei. Deficiența de potasiu poate provoca apariția crampele musculare. De aceea, poți mânca o piersică după antrenamente.

5. Conțin calciu

O piersică de dimensiuni medii are 9 miligrame de calciu, care contribuie la sănătatea oaselor și dinților. Dacă mănânci un iaurt cu scopul de a crește cantitatea de calciu din organism, adaugă și câteva piersici.

6. Piersicile sunt hidratante

Piersicile conțin între 85 și 89%, ceea ce înseamnă că reprezintă o modalitate excelentă de a te hidrata, mai ales atunci când este foarte cald. Deși nu pot înlocui apa, aceste fructe vin ca un ajutor când este caniculă.

În timp ce piersicile vin cu multe beneficii nutriționale la pachet, este important să ai grijă la conținutul lor de zahăr, care este în medie de 13 grame per fruct.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment