12 beneficii ale consumului de Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă suculentă, care face parte din familia crinilor (Liliaceae), aceeași familie din care aparțin usturoiul și ceapa. Diferite părți ale acestei plante sunt folosite pentru numeroase efecte asupra organismului, Aloe Vera fiind benefică atât pentru aplicații interne, cât și pentru aplicații externe.
Aloe Vera conține peste 200 de componente active, incluzând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide și acizi grași, și este folosită pentru o gamă largă de remedii. Cea mai mare parte a frunzei de Aloe Vera este umplută cu o substanță asemănătoare unui gel, aceasta fiind formată din aproximativ 99% apă.
Oamenii i-au folosit efectul terapeutic pentru mai bine de 5000 de ani. Lista beneficiilor și a efectelor ale acestei plante miraculoase este una numeroasă, topul celor 12 beneficii și utilizări medicale ale Aloe Vera fiind:

1. Este bogată în vitamine și minerale
Aloe Vera conține multe vitamine precum A, C, E, acid folic, colina, B1, B2, B3 (niacin) și B6. Aloe Vera este una dintre puținele plante care conține vitamina B12. Câteva dintre cele 20 de minerale găsite în Aloe Vera sunt calciul, magneziul, zincul, cromul, seleniul, sodiul, fierul, potasiul, cuprul și manganul.

aloe-vera2. Este bogată în aminoacizi și acizi grași
Aminoacizii sunt piatra de temelie a proteinelor. Există aproximativ 22 de aminoacizi, care sunt necesari corpului uman, 8 dintre aceștia fiind esențiali. Din estimările făcute conținutului de aminoacizi al Aloe Vera, reiese că această plantă conține 18-20 de aminoacizi, incluzându-i pe cei 8 esențiali. Aloe Vera conține de asemenea un număr impresionant de acizi grași, și anume: trei steroli din plante, care sunt importanți acizi grași – HCL (reduce grăsimile din sânge), campesterol și B-sitosterol. Toți sunt de ajutor reducerii simptomelor alergiilor și indigestiilor. Alți acizi grași incluși în planta de Aloe sunt acidul linoleic, miristic, caprilic, oleic, palmitic și stearic.

3. Este un adaptogen
Aloe Vera este un adaptogen, adică stimulează capacitatea naturală a organismului de a se adapta la schimbări externe și de a rezista bolilor. Se crede că această funcție a plantei de Aloe echilibrează sistemul organismului, stimulând mecanismele de adaptare și de apărare ale organismului.

4. Ajută la digestie
Digestia ineficientă este în strânsă legătură cu o multitudine de boli. Un tract digestiv corect funcțional este una din bazele sănătății. Aloe este cunoscută pentru proprietățile de calmare și de curățare ale tractului digestiv. Este considerată un remediu excelent pentru oamenii cu probleme, precum sindromul intestinului iritabil sau boala de reflux gastroesofagian. Aloe este, de asemenea, un vermifug, ceea ce înseamnă că ajută organismul să scape de viermii intestinali.

5. Ajută la detoxifiere
Aloe Vera este o plantă alimentară gelatinoasă, precum algele marine și chia. Principalul beneficiu al consumului de plante alimentare gelatinoase este acela că gelurile se deplasează prin tractul intestinal, absorbing toxinele și eliminându-le prin colon. Acest beneficiu ajută la eliminarea eficientă a deșeurilor din organism și detoxifierea acestuia.

6. Alcalinizează organismul
Bolile nu se pot manifesta într-un mediu alcalin. Pentru un trai sănătos, trebuie să știți regula 80/20, și anume, 80% mâncăruri alcaline și 20% produse acide. Aloe Vera este un aliment alcalin. Aceasta alcalinizează organismul, ajutând echilibrarea obiceiurilor alimentare prea acide.

7. Sănătate cardiovasculară
Extractul de Aloe Vera injectat în sânge multiplică transportul de oxigen și capacitățile de difuzie ale celulor roșii din sânge. Reglând tensiunea arterială, îmbunătățind circulația și oxidarea sângelui, și scăzând colesterolul, Aloe Vera ajută la scăderea riscului bolilor de inimă.

8. Ajută la întărirea sistemului imunitar
Având în vedere stresul din viața de zi cu zi, oricine poate folosi un impuls pentru a întări sistemul imunitar. Polizaharidele din sucul de Aloe Vera stimulează macrofagele, care sunt celulele albe de sânge din sistemul imunitar. Aloe este un intensificator imunitar și datorită nivelului ridicat de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi ce contribuie la procesul de îmbătrânire. Aloe este, de asemenea, un antipiretic, ceea ce înseamnă că este folosită pentru a reduce sau pentru a preveni febra.

9. Este benefică pielii
Aloe este unul dintre compușii primari utilizați în industria cosmetică. Ajută la vindecarea rănilor, fiind folosită în cazul arsurilor, înțepăturilor de insecte, excoriațiilor, psoriazisului. Aloe acționează ca un analgezic, ameliorând durerile rănilor. Tăiați o tulpină de aloe, puneți-o în frigider și frecați arsurile provocate de soare, efectul de calmare imediat venind ca o salvare.
Aloe Vera este de asemenea un antipruritic – o substanță care ameliorează sau previne mâncărimile, și un astringent – cauzează contracția țesuturilor organismului, de obicei utilizate pentru a reduce sângerările de la excoriații minore. Aloe este și un emolient, ajutând la calmarea și catifelarea pielii.

10. Dezinfectant, antibiotic, antimicrobian, germicid, antibacterian, antiseptic, antifungic și antiviral
Ingredientele active ale acestei plante sunt sulful, Lupeol-ul, acidul salicilic, acidul cinamic, azotul uree și fenolul, care sunt substanțe ce previn bolile cauzatoare de microorganisme și acționează ca o echipă pentru a asigura activitatea antimicrobiană. De asemenea, Aloe ajută la tratarea infecțiilor fungice și virale.

11. Ajută la reducerea inflamațiilor
Planta de Aloe conține 12 substanțe, inclusiv B-sisterole, care pot încetini sau inhiba inflamațiile. Acest lucru ajută durerilor date de articulațiile rigide și la îmbunătățirea flexibilității articulare.

12. Pierdere în greutate – efect secundar
Îmbunătățind digestia și detoxifiind organismul se va ajunge la pierderea în greutate, deoarece atunci când ne îmbunătățim digestia, eliminam natural mai eficient toxinele. Acest lucru va ușura sarcina toxică a organismului și ne va da mai multă energie.

Deși Aloe Vera este un medicament incredibil, există unele precauții legate de utilizarea pe termen lung. Aceasta este o plantă foarte puternică, iar utilizarea acesteia pe termen lung poate duce la pierdea de electroliți, în special de potasiu. Evitați să luați Aloe în timpul sarcinii, menstruației sau dacă aveți hemoroizi sau o degenerare a ficatului și a vezicii biliare.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment