Begonia – Cum se ingrijesc begoniile

Begonia – Cum se ingrijesc begoniile

De curand, a fost ziua unei bune prietene, asa ca m-am gandit sa ii ofer o begonie cu flori galbene si frumoase. Recunosc ca nu am rezistat in fata unor flori atat de frumoase si mi-am achizitionat si eu, motiv pentru care a trebuit sa ma documentez putin pentru a le ingriji.

Begonia este o floare care nu necesita udare abundenta si ghivece mari. Daca ii puneti apa in farfuria de sub ghiveci, ea va sti exact cata apa are nevoie, totusi puteti verifica pamantul cu degetul sa nu fie prea umed, pentru ca riscati sa putrezeasca radacinile.

Florile Begonia au nevoie de putin pamant de gradina (fara rame sau alti paraziti) amestecat cu turba, pe care trebuie sa il schimbati anual sau macar pe cel de la suprafata.

Atentie la temperatura: begonia rezista la o temperatura minima de 16 grade, motiv pentru care nu trebuie sa ii puneti apa direct de la robinet, mai ales in timpul iernii. Apa  se recomanda sa fie tinuta la temperatura camerei inainte de a fi folosita, la care se poate adauga putin ingrasamant.

Begonia infloreste la inceputul lunii decembrie, motiv pentru care trebuie sa o lasi la lumina naturala, ferita de caldura sau frig excesiv, altfel inflorirea va fi compromisa.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment