Bărbații sunt dificili..

Și femeile sunt complicate, fără dar și poate. Diferența? Femeile sunt în sinea lor emotive, au nevoie de cuvinte și de iubire. Pentru că la sfârșit își vor da seama că acel macho trebuie și poate fi înlocuit cu un bărbat care să le ofere susținere spirituală.

Bărbații? Sunt dificili. Pentru că la suprafață sunt adeseori distanți și ne lasă impresia că nu putem avea încredere în ei. Uneori par gălăgioși și insuportabili. Și dacă îți dorești să-l cunoști mai bine? Surpriză! Lucrurile devin și mai complicate, devine un soi de stană de piatră și își închide orice urmă de sentiment într-o casetă de valori, securizată mai ceva decât la bancă!

Femeile au o oarecare ușurință de a vorbi despre propriile sentimente, lucru extrem de dificil pentru bărbați. Și când reușesc să facă asta, o fac poate în fața celei mai nepotrivite persoane, se simt vulnerabili, lucru necompatibil cu educația lor de „Fii bărbat!”, „Bărbații nu plâng niciodată”. Rezultatul? Absență emoțională, un fel de nu știu ce vreau, nu știu ce simt. Și de aici ia naștere o nație de război masculin-feminin. EL își dorește să rămână în aria lui plină de testosteron, EA nu înțelege și nu vrea să accepte insensibilitatea lui.

Barbatii sunt complicatiAlon Gratch, psiholog în New York, face referire în cartea lui Dacă bărbații ar vorbi, la ruptura bărbaților de feminitate. Feminitate pe care o prezintă până în jurul vârstei de 8-9 ani, când încă pot  plânge liniștiți, când încă nu au îndoctrinată ideea că un bărbat care plânge nu mai este bărbat. De aici, putem înțelege panica lor când dau peste o femeie „moale” sau capabilă să-și exprime și să-și susțină sentimentele fără teama de a fi înțeleasă greșit. Alon Gratch spune că în momentul în care femeia atrage bărbatul în situații sensibile, apare o oarecare luptă interioară între masculinitatea și feminitatea de mult uitată. De aici pornește și paradoxul celor două reproșuri: unei femei sensibile i se reproșează mereu că este prea moale, în schimb când femeia devine mai dură și încearcă să-și „conducă” bărbatul, i se spune imediat că este posesivă și prea autoritară, lucru care se bate cap în cap cu educația lor de a fi „bărbați”. Astfel, lucrurile devin complicate, pentru noi femeile.

Pe de-o parte, cred că este același lucru, dar sub o altă formă, cu ideea Aș vrea un bărbat dur, dar sensibil. Însă chiar și așa, în cazul femeilor lucrurile sunt simple: vrem să ne simțim protejate (de aici duritatea pe care o căutăm la un bărbat și nu mă refer la duritatea fizică neapărat), dar în același timp ne place să fim înțelese.

Pe când voi, bărbații, reușiți să vă dovediți masculinitatea uneori prin misoginism, ton ridicat, alte femei și lipsa unei implicări emoționale.

În concluzie, bărbații chiar sunt complicați! Și femeile sunt atrase de complicat. Până la un punct.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment