Bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou?

pantaloni scurti

Bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou?

Dacă tot am atins subiectul în ceea ce priveşte purtatul pantalonilor scurţi la birou de către femei, am decis să-l continui, însă de această dată bărbaţii sunt cei vizaţi. Am menţionat deja că în foarte multe locuri ei nu pot purta pantaloni scurţi, însă există şi angajatori care permit adoptarea unei ţinute mai sumare pe perioada zilelor caniculare. Bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou, acolo unde le este permis, însă ei pot să menţină şi o ţinută office în acelaşi timp…

Bărbaţii trebuie să aleagă cu grijă articolele care le vor alcătui ţinutele de vară, dacă vor să renunţe la pantalonii lungi, iar motivul este simplu şi e valabil şi pentru femei: pentru a nu lăsa impresia că au făcut un popas la birou în drumul lor către plajă, sau mai rău, către piaţă.

Bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou atât timp cât nu sunt prea scurţi, prin urmare tot ce poate fi folosit pentru o baie în mare n-ar trebui adus la birou. În acelaşi timp, pantalonii scurţi trebuie să fie cel puţin casual, dacă nu chiar eleganţi. Din fericire, există varietate din ambele categorii, doritorii putând găsi inclusive pantaloni scurţi ce alcătuiesc costume office.

Hai să vedem deci, ce opţiuni au bărbaţii în privinţa pantalonilor scurţi adecvaţi pentru mediul profesional:

Pantalonii chino

Dacă doriţi să obţineţi un look detaşat, casual şi adecvat unei zile obişnuite în spatele biroului în acelaşi timp, optaţi pentru acest tip de pantaloni. Oferă atât răcoarea mult dorită în zilele toride, deoarece lasă pielea să respire, şi pot fi combinaţi în nenumărate moduri, de exemplu cu o pereche de pantofi sport casual, precum o pereche de tenişi. Aveţi însă grijă, aceşti pantaloni nu sunt tocmai indicaţi pentru zilele în care aveţi programate şedinţe sau prezentări, căci riscaţi să fiţi singurii fără pantaloni la dungă.

pantaloni scurti chino
Sursă foto: Zara

Bermude din satin

Un look ceva mai elegant puteţi obţine purtând o pereche de bermude simple din satin, în diferite combinaţii, şi  astfel bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou mai uşor. Aceştia se potrivesc atât cu o cămaşă casual, cât şi cu una elegantă, iar în ceea ce priveşte încălţămintea, o pereche de mocaşini sunt perfecţi pentru a completa ţinuta.

Bărbaţii pot purta pantaloni scurţi la birou
Sursă foto: Zara

Costum cu pantaloni scurţi

Cea mai potrivită alegere pentru o ţinută office este un costum alcătuit din sacou şi pantaloni scurţi. Acest tip de outfit este atât unul răcoros cât şi prezentabil, şi este cea mai sigură apropiată dacă doriţi să renunţaţi clasicul costum ce include pantalonii lungi. Costumul cu pantaloni scurţi poate fi combinat cu succes cu sandale sau mocasini.

costum pantaloni scurti
Sursă foto: Zara
Sursă foto: clydefitchreport.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment