Bărbații cu barbă nu mai sunt la modă în 2017!

barba

Înainte să apară frenezia cu barba pân’ la cot, spuneam că-mi plac bărbații cu barbă. M-am crucit, m-am închinat și-am dat ochii peste cap în momentul în care am văzut că barba de 2-3 zile la care eu visam se transformase în barba lui Moș Crăciun! Din fericire, barba lungă nu mai este la modă în 2017 sau cel puțin așa susțin specialiștii.
Peste hotare a început deja să piardă teren încă de anul acesta și nu pot decât să mă bucur că nu mai este un must have să ai barbă. În plus, o astfel de podoabă trebuie întreținută, iar bărbații sunt destul de neglijenți când vine vorba de a sta în oglindă să o aranjeze.
Barba de 2-3 zile, cu aspect de bărbat tânăr și neliniștit revine! Și ce mă bucur că voi vedea astfel de bărbați în locul celor pe care-i confundam cu preoții!

Să revenim la lucruri serioase. Cum se îngrijește corect o barbă de 2-3 zile?

Chiar dacă pare mai simplu decât cea de câțiva centimetri, adevărul e că trebuie să ții cont de câțiva factori:
1. Vârsta, conformația și mediul profesional contează. Dacă lucrezi într-o corporație este evident că barba nu este cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă încă nu ai ajuns la vârsta în care să-ți crească părul facial peste tot, este mai bine să renunți la idee. Totuși, dacă îți dorești să arăți mai matur și mai sigur pe tine, atunci este alegerea ideală! În plus, poate masca anumite imperfecțiuni ale feței cum ar fi cicatricile sau semnele acneei.
2. Barba se întreține aproape zilnic sau cel mult la două zile, în funcție de cât de repede îți crește. Pentru asta ai nevoie de o mașină de tuns pe care o poți cumpăra la un preț foarte bun de aici. Îți recomand produsele de la Philips, cu ele nu dai greș niciodată.

Cum să-ți aranjezi barba în funcție de forma feței:

1. Fața rotundă: lasă barba mai lungă în partea de jos a bărbiei pentru a obține un efect de alungire a feței, iar pe margini trebuie să fie mai scurtă.
2. Fața alungită: este opusul feței rotunde și atunci cel mai bine este să optezi pentru o barbă lată. În situația aceasta, putem spune că tendințele nu mai contează. Important este să alegi o barbă care să te avantajeze.
3. Fața mică: este obligatoriu să porți o barbă scurtă, altfel riști să obții să nu mai ai o proporție.
4. Fața ovală: ești norocos. Poți purta orice tip de barbă pentru că te va avantaja, dar totuși, ține cont de faptul că barba aceea lungă nu mai este în tendințe!

Foto: Pixabay

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment