Banii nu țin de cald și nici n-aduc fericire.

Banii nu aduc fericirea

Nu știu unde, când și cine ne-a indus în eroare cu aparenta fericire pe care ți-o poate oferi bunăstarea financiară, însă banii nu țin de cald și nici n-aduc fericire.

Să sacrifici timp, tinerețe, momente lângă oameni dragi, pentru ce? Pentru câteva hârtii? Pentru o mașină și o casă goală? Asta să ne fie fericirea? Poate că da, poate că nu.

Majoritatea cred că oamenii care au un statut social înalt, o mașină bună, o casă și ceva bani pentru o vacanță sunt fericiți pentru că își pot satisface orice dorință. Da, e bine să ai un confort, dar se numește asta fericire? Poți fi fericit atunci când nu mai știi dacă oamenii din jurul tău stau lângă tine pentru statutul tău social sau pentru ceea ce reprezinți tu?

Spunea cineva că atunci când nu ești productiv în doi, înseamnă că una dintre persoane nu dansează pe același ritm, însă ce faci când ți se reproșează că vrei prea mult? Ce faci când ți se reproșează că îți dorești mai mult decât poți duce? Mergi mai departe, o iei de la capăt de unul singur și te trezești în fiecare dimineață cu speranța că poți întâlni un om care să aibă aceleași așteptări de la viață?

Banii nu aduc fericireaBill Gates spunea că dacă te-ai născut sărac, nu este vina ta, dar dacă mori sărac este. Banii se fac ușor, îți oferă satisfacție și confort, dar cam atât. Nu te vindecă de nefericire (cel puțin, nu pe termen lung) și nici nu îți asigură sănătate. Și atunci, aduc banii sau nu fericirea? Cum poți fi fericit când pui capul pe pernă singur în fiecare noapte? Sau cum te poți bucura de rezultatele muncii tale când nu ai cu cine să te duci într-o vacanță?

Cumva cred că odată cu banii, primim un bagaj emoțional odios: pretențiile. Dacă eu am, trebuie să aibă și celălalt. Dacă eu vreau, trebuie să vrea și celălalt. Și poate că n-ar fi nimic rău în asta, căci așa cum spunea un prieten: trebuie să dansezi pe același ritm. Dar când celălalt e fascinat de propriile tale ambiții? Când confundă admirația cu iubirea? Ce faci? Stai în zona ta de confort sau riști și-l lași să descopere ce simte cu adevărat?

Banii nu țin de cald, deși vin cu ușurință atunci când faci ceea ce-ți place..

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment