Balonarea – Remedii impotriva gazelor intestinale

Balonarea – Remedii impotriva gazelor intestinale

Balonarea apare de regula atunci cand mananci prea repede sau daca vorbesti in timp ce mananci. Nu degeaba exista o vorba din batrani, la masa nu se vorbeste!

Totusi, daca te confrunti cu o astfel de problema poti face un ceai din coada-soricelului 40g, menta 30g, coriandru 20g, fenicul si seminte de chimen 15g. Se fierbe amestecul timp de 2-3 minute si se bea o cana dupa masa.

Coada soricelului reduce aerofagia si spasmele si activeaza digestia. Menta este recunoscuta pentru uleiurile sale care reusesc sa limiteze fermentatia, cat despre restul ingredientelor nu fac altceva decat sa intareasca rolul cozii de soricel si a mentei.

Nu uita, la fiecare masa este bine sa mananci incet, sa iti acorzi timp suficient pentru a mesteca, dar mai ales este de evitat sa vorbesti! O alimentatie bogata in lactobacili lactici te va ajuta sa iti pastrezi flora intestinala la limite normale. Lactobacilii sunt bacterii vii si le gasesti in iaurtul natural. Daca nu poti consuma lactate, ia suplimente alimentare, precum Linex. (consulta medicul sau farmacistul cu privire la orice medicament sau supliment alimentar).

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment