Bagajul emoțional și personalitatea ta – Află care este legătura între cele două

Bagajul emoțional și personalitatea ta – Află care este legătura între cele două

Trecutul nostru este un întreg bagaj emoțional care uneori își pune amprenta asupra modului nostru de viață, de gândire, ne influențează deciziile, dar și gradul de maturitate.

Văd adesea cum oamenii sunt stigmatizați în funcție de anturajul în care se învârt sau în funcție de relația în care sunt implicați, însă de multe ori facem alegeri greșite, ajungem să iubim sau să credem că iubim o persoană mai mult sau mai puțin potrivită nouă.

Se întâmplă ca alegerile noastre greșite din trecut să ne oblige să purtăm povara unui cumul de emoții, frustrări, temeri sau resentimente, însă ideal ar fi să învățăm din propriile greșeli, să evităm aceleași alegeri nepotrivite și să ne asumăm cu maturitate bagajul emoțional. Poate că ar fi mai bine dacă am putea să ștergem tot ce s-a întâmplat și să o luăm de la început, dar cred că fiecare greșeală în viață își are contribuția ei în a deveni un om înțelept.

Cum am putea aprecia acel om bun și potrivit sufletului nostru, dacă nu am fi cunoscut înainte personaje care să ne fi răsturnat cu susul în jos viața? Este adevărat că te poți numi slab dacă nu poți încheia o relație la momentul potrivit, dar poate că în adâncul sufletului tău speri că poți schimba pe cel de lângă tine, că poți face lucrurile să meargă bine.

Învață din propriile greșeli, învață să eviți acei oameni care ți-au făcut rău, iartă, lasă-te iertat, încearcă să-ți filtrezi bagajul emoțional și să rămâi doar cu amintirile frumoase și maturitatea acumulată în urma experiențelor trăite.

Pe tine te afectează trăirile din trecut?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment