Sarcina nedorita – avort sau nu?

Exista multe persoane care nu stiu ce inseamna un avort de fapt. Multi cred ca fatul pana la trei luni este doar un ghem de celule si nu un omulet adevarat. Nimic mai fals! Copilul are viata din momentul conceptiei!

La doua luni de la conceptie, fatul are toate organele formate si simturile ii sunt prezente. Fatul simte durerea si avortul va deveni nimic altceva decat un macel.

Avortul se poate face prin aspiratie menstruala, vacuum aspiratie, dilatare si chiuretaj, dilatare si evacuare, histerotomia.

Avortul, indiferent de felul in care se face, aduce si complicatii precum hemoragia uterina, perforatie uterina, leziune cervicala, embolism, complicatii cauzate de anestezie, nasterea unui fat viu. Pot aparea si infectii.

Alte complicatii mai tardive sunt anomaliile menstruale, infertilitate, imunizare Rh, prematuritate, avort spontan.

Cand fatul are 24 de zile inima acestuia incepe sa bata pentru prima data.

28 zile : incep sa se dezvolte muschii si apar bobocii manutelor si a picioarelor. Incepe circulatia sangelui prin propriile vene si se dezvolta primele celule neocorticale responsabile pentru gandire si responsabilitate.

35 zile: se formeaza glanda pitulara, gura, urechile si nasul bebelusului.

45 zile: Bebelusul incepe sa-si miste corpul spontan si voluntar. Au aparut mugurii dintilor de lapte.

8 saptamani: organele fatului sunt deja formate, apar primii neuroni dezvoltati la capatul coloanei.

Acum sa mai reluam inca o data. La 2 luni fatul este doar un ghem de celule? NU! La numai doua luni are toate organele dezvoltate, mai putin plamanii si are deja forma conturata.

Pentru femeile care au putina constiinta, avortul va lasa consecinte grave asupra psihicului sau.

TIPS: Inainte de a avea un contact sexual neprotejat, gandeste-te de doua ori daca 10-20 minute de placere echivaleaza cu un avort. Cu siguranta NU! Un prezervativ nu costa mai mult de 5 Ron, un avort te poate costa viata ta si a copilului tau. Daca ai nevoie de informatii suplimentare cu privire la protejarea impotriva unei sarcini nedorite, poti apela oricand la un medic de specialitate.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment