Avantaje și dezavantaje pentru zona rezidențială Popești Leordeni

Avantajele și dezavantajele acestei zone le veți afla cu adevărat abia după ce vă mutați în Popești Leordeni, însă pentru că de ceva vreme fac parte din această minunată „comună”, o să vă împărtășesc câteva detalii.

Să începem cu avantajele pe care dezvoltatorii și cei de la SudRezidential (agenția imobiliară care se ocupă de Popești Leordeni) vi le enumeră cu drag și spor:

– există metrou pe Șos. Berceni (stația Dimitrie Leonida)

– marea majoritate a blocurilor sunt construite din cărămidă

– prețurile sunt accesibile ( între 25. 000 Euro o garsonieră până la 60.000 Euro un apartament cu 3 camere și poate e mult 60.000)

Dezavantajele nu știu de ce, dar parcă sunt mai multe:

– fabrica IMGB la 2 pași, ceea ce implică un grad mai mare de poluare și zgomot

– metroul care iese la suprafațcomplex_popesti_leordeniă face zgomot

– nu există spații verzi

– trotuarele sunt prea mici și de cele mai multe ori sunt ocupate de mașinile parcate

– zonă slab iluminată noaptea

– lipsa magazinelor ( piața se face clar în oraș )

– finisajele sunt destul de prost făcute sau în mare grabă, căci apartamentele trebuie să se vândă repede!

– pereții prezintă de cele mai multe ori crăpături (cel mai probabil pentru că nu au avut timp să se usuce).

În altă ordine de idei, nu știu dacă să fiu sau nu fericită că am ales zona asta, dar dacă optați pentru un apartament nou, trebuie să luați în calcul felul în care au fost finisate. Construcțiile în sine par sănătoase, însă finisajele lasă cu siguranță de dorit și trebuie să vă pregătiți buzunarul pentru a reface tot ce dezvoltatorii n-au fost în stare să facă de la bun început: termopane puse prost, finisaje de proastă calitate (vă sfătuiesc să optați pentru un apartament nefinisat) și umiditate ridicată dacă pereții nu au avut timp să se usuce.

Dacă doriți detalii, mă puteți contacta pe pagina noastră de Facebook pe care o găsiți aici sau la adresa de e-mail [email protected] Asta pentru că nu-mi doresc să fac reclamă de niciun fel dezvoltatorilor, însă cred că fiecare dintre voi își dorește să afle mai mult.

P.S. Atenție unde alegeți să locuiți, nu toată zona Popești Leordeni este asfaltată și cu siguranță nu vă doriți să scoateți cizmele de cauciuc la înaintare!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

3 Comments

 1. Reply
  Nicoleta

  Buna! Eu ma voi muta in zona prin noiembrie, in Apollo Residence pe Drumul Fermei. Momentan nu cunosc pe nimeni, asa ca niste pareri de la cineva care sta in zona m-ar ajuta foarte mult, si iti multumesc anticipat pentru timpul acordat! 🙂
  1. Am auzit ca aveti probleme cu fluctuatiile de tensiune, este adevarat?
  2. Multi se plang atat de calitatea apei care este foarte dura si calcaroasa, precum si de presiunea mica a apei. Ai avut probleme de genul acesta, si daca da, cum s-ar putea rezolva?
  3. S-a rezolvat problema cainilor maidanezi? Din pacate, am observat in zona haite de caini, unii chiar agresivi.
  4. Un aspect care ma ingrijoreaza este lipsa spatiilor verzi si a prafului. Exista vreo sansa sa avem parc in zona?
  5. Izolatia termica si fonica a blocurilor este in regula? (depinde si de complexul rezidential, insa aproape toate sunt construite dupa acelasi tipar: caramida Porotherm pe stalpi de beton armat si izolatie de polistiren 10 cm; finisajele sunt de calitate medie).
  6. Exista stalpi de iluminat printre blocuri? Eu nu prea i-am vazut …
  7. Cum este drumul spre metrou? Ai avut vreodata probleme? (eu ies tarziu de la serviciu si nu vreau sa am parte de surprize neplacute….)
  In rest, sper sa se rezolve si problema asfaltului de pe Drumul Fermei, care a fost pus de mantuiala.
  8. Ai avea alte sfaturi/recomandari sau pareri despre zona?

  Iti multumesc si iti urez o zi frumoasa!
  Nico

  1. Reply
   Cosmina Post author

   Bună Nico,
   În urmă cu două săptămâni am sunat la Primărie pentru că sunt probleme cu apa pe Drumul Fermei. De fiecare dată când plouă, se strâng bălți care depășesc trotuarul și problema este că sunt foarte multe mașini parcate pe trotuar. Am sunat de nenumărate ori la secția de Poliție Popești Leordeni (pentru că legal nu au voie să parcheze pe trotuar dacă nu există 1 m pentru pietoni), nu s-a rezolvat nimic bineînțeles. Am primit doar promisiuni și cam atât. Ilumirea este destul de slabă. În privința fluctuațiilor de tensiune eu nu am avut probleme. Presiunea la apă este decentă, dar cred că depinde de dezvoltator ce fel de pompe pune la fiecare bloc.
   Spre metrou există niște câini, însă nu sunt agresivi deloc. Eu nu am avut niciodată probleme cu ei, latră doar la mașini. Singura problemă care deranjează foarte tare este drumul dinspre metrou spre str. Drumul Fermei și mașinile parcate pe trotuar. Dacă ai mașină, nu cred că te deranjează cu ceva.
   Zone verzi în zona Popești-Vest, respectiv Drumul Fermei, nu cred că vei vedea. Toate terenurile sunt deja vândute, conf. răspunsurilor pe care le-am primit de la Primărie și de ceva vreme dezvoltatorii nu mai sunt obligați să asigure spații verzi. Legea îi încurajează. În altă ordine de idei, zona este decentă, probleme foarte grave nu sunt înafară de străzile care sunt asfaltate din nou după fiecare ploaie. Iarna trecută au fost câteva probleme în sensul că nu s-au curățat nici măcar șoselele. Sper că anul acesta lucrurile vor sta altfel, dar asta înseamnă ca fiecare dintre noi să pună presiune pe dezvoltatori și primărie.

   Sper că ți-au fost de folos informațiile!

   1. Reply
    Nicoleta

    Buna Cosmina,

    Iti multumesc mult pentru informatiile furnizate!
    Sa nu uitam ca omul sfinteste locul … asa ca nu imi pierd speranta ca lucrurile pe care le-ai mentionat se vor indrepta cu timpul. Insa depinde si de fiecare din noi sa actionam in acest sens.
    O zi frumoasa!
    Nico

Leave Your Comment