Atât de egoiști suntem!

egoisti

Îți dai seama cât de mici sunt problemele tale numai atunci când vezi tragedia altora. Atât de egoiști suntem!

Te-a părăsit și ți se pare că trăiești o dramă? Nu. Dramă e atunci când nu mai ai sănătate, când îi vezi pe cei dragi suferind și n-ai nicio putere să-i ajuți. Ai rămas fără loc de muncă și ți se pare o dramă? Nu. Dramă e atunci când nu vei mai putea munci niciodată pentru că nu mai poți. Ți-a apărut un coș și ți se pare o dramă? Sub nicio formă! Dramă e atunci când te duci să te distrezi și în numai câteva secunde nu mai ești om!

Atât de egoiști suntem! E suficient să te uiți puțin în jurul tău și să-ți dai seama cât de norocos ești! Azi, nu mâine, nu ieri. Azi te poți numi un om norocos pentru că ai ce mânca, ești sănătos, ai prieteni, ai o familie, ai un loc de muncă.

Am fost nedreaptă cu mine și mă condamn pentru asta. Am fost nerecunoscătoare pentru tot ce am și am uitat că alții chiar suferă dintr-un motiv întemeiat. Colectiv mi-a dat o lecție de viață. Mi-aș fi dorit să o fi învățat altfel. Mi-aș fi dorit să realizez mai devreme că eu sunt norocoasă că am niște părinți extraordinari, că sunt sănătoasă, că îmi câștig banii din ceea ce îmi place să fac, că am prieteni puțini și buni, că reușesc să obțin orice îmi propun.

egoistiColectiv ar trebui să fie o palmă peste față pentru fiecare dintre noi și să fim mulțumiți din plin cu ceea ce avem. Eu nu o să mai fiu niciodată nemulțumită. Colectiv m-a învățat să mă iubesc mai mult decât înainte, m-a învățat să fiu recunoscătoare, să-mi apreciez prietenii mai mult. Colectiv mi-a reamintit că nu e bine să judeci pe nimeni. Fiecare are povestea lui, iar noi nu avem dreptul de a arăta cu degetul. Niciodată.

Colectiv mi-a arătat oameni care dincolo de drama pe care o trăiesc, și-au găsit puterea de a merge mai departe. Și dacă ei, care chiar au un motiv întemeiat de suferință, își găsesc resursele pentru a merge mai departe, noi de ce nu am face același lucru în fiecare zi? De ce nu am putea să învățăm din suferința altora?

Azi mi-am luat la revedere de la o mentalitate proastă. Merit tot ce am, mă bucur de fiecare lucru din viața mea, mă bucur de fiecare prieten care mă sună să mă întrebe dacă sunt bine, mă bucur de familia mea, mă bucur că sunt sănătoasă și că nu am probleme reale. Colectiv m-a învățat asta.

Astăzi sunt mulțumită și mândră de mine. Rugați-vă pentru ei să le fie bine, pentru familia lor să treacă peste această nenorocire și fiți mulțumiți și recunoscători pentru ceea ce aveți. În fiecare zi, căci nu se știe niciodată ce va fi în ziua de mâine.

Pentru ei nu se va face niciodată dreptate, oricâte demisii s-ar depune, oricât ar sta patronii în închisoare, oricât am ieși noi în stradă. Nimic pe lumea asta nu le mai poate face dreptate, dar pentru suferința lor putem învăța că avem drepturi pe care trebuie să le cerem!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment