Astmul – Afla totul despre controlul crizelor de astm

Astmul – Afla totul despre controlul crizelor de astm

Ce este astmul?

Este o afectiune cronica a plamanilor datorita problemelor respiratorii recurencte, precum lipsa de aer, apasare in piept si tuse, respiratie cu suierat.

Crizele de astm apar mai ales cand exista schimbari climatice, astfel ca in timpul unei crize, peretii cailor respiratorii se edematizeaza, muschii se contracta, facand respiratia foarte dificila.
Bolnavii de astm trebuie sa evite factorii care declanseaza crizele de astm si sa li se administreze tratament zilnic pentru control cu  glucocorticosteroizilor inhalatori si medicamente cu actiune bronhodilatatoare cu actiune rapida, in cazul unei crize majore.

Crizele de astm se declanseaza datorita alergenilor inhalati , precum acarienii, polenul, alergenii proveniti de la caini si pisici, fumul de tigara, poluarea aeriana, efortul fizic, reactiile emotionale puternice (cum ar fi rasul sau plansul intens), factorii iritanti chimici si anumite medicamente (aspirina si beta-blocanti).

Ce investigatii se fac pentru descoperirea astmului?

Teste ce includ spirometria, o investigatie care evalueaza limitarea fluxului de aer, si PEF (peak-expiratory flow), debitul de varf, ce masoara viteza maxima la care fluxul de aer poate iesi din plamani.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment