Astenia de primavara – simptome si tratament


Astenia de primavara – simptome si tratament

Martisoare, ghiocei, zambile, temperaturi un pic mai ridicate, toate marcheaza venirea primaverii. Cine nu asteapta primavara?

Cu toate ca asteptam cu nerabdare sosirea primaverii, aceasta aduce cu ea oboseala, stare permanenta de somnolenta, iritare, discomfort, lipsa de energie, pasivitate. Acestea sunt simptomele asteniei de primavara. Astenia de primavara apare pentru ca organismul nostru trece printr-o schimbare rapida de la un sezon rece la unul cald.
Astenia de primavara poate fi tratata prin:
> consumul de fructe si legume proaspete, bogate in vitamine si minerale ( portocale, banane, kiwi, mere, rodii, salata verde, morcovi, ridichi);
> miscare, exercitii fizice (plimbare in parc, jogging, inot, fitness);
> odihna, cel putin 8 ore de somn pe noapte;
> suplimente nutritive, in cazul in care vitaminele din alimente nu sunt suficiente.

Astenia de primavara nu este o boala, e o stare de slabiciune. Daca consumati fructe si legume, va odihniti cum trebuie, faceti miscare si tot va simtiti rau, va recomandam sa mergeti la  medic.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment