Artistul săptămânii – Alexandra Ușurelu

Artistul săptămânii – Alexandra Ușurelu

Artistul pentru această săptămână se numește Alexandra și cred cu tărie că își merită o titulatură mult mai mare decât îi oferim noi.

Pe Alexandra am întâlnit-o la un mic concert în Cafepedia și recunosc că mi-a fost dragă.

Într-un fel sau altul a contribuit la un moment important din viața mea, dar m-a impresionat căldura și eleganța ei de a cânta.

Născută în ianuarie 1990, Alexandra urcă pentru prima dată pe scenă la doar 14 ani, în cadrul unui concurs de Miss unde interpretează live o melodie care îi aduce imediat difuzarea la postul de radio local. Mai apoi se dezvoltă urmând cursuri de canto, iar în 2010 începe colaborarea cu compozitorul Walter Dionisie.

Cu textul poetei Anca Oprescu, Walter îi compune muzica pentru “Prețul Corect”, piesa pe care este invitată de către Gabriel Cotabiță să o interpreteze în iunie 2011 în cadrul Galei “Femeia Contează”, moment care îi atrage atenția Andreei Marin Bănică.

Aceasta declară, urcându-se pe scena impresionată, că dorește să îi acorde o bursă tinerei pe care o compara cu Norah Jones. Tot Andreea Marin Bănică, “garantează” pentru Alexandra în emisiunea “Confesiuni” (TVR2), aceasta fiind prima apariție TV a tinerei.


În cadrul aceleiași Gale, “Femeia Contează”, este remarcată și de Cornel Ilie de la Vunk, care îi propune acesteia să colaboreze în decembrie 2011 pentru duetul „Nopțile trec (doar visele rămân)”.

În februarie 2012, prin intermediul designerului francez Philippe Guilet pe care-l cunoaște în cadrul unui eveniment la Ambasada Franței, Alexandra începe colaborarea cu RFI România.

În martie 2012, are prima apariție la Radio Zu.

Urmează o perioadă de concerte acustice, iar în iunie 2012, lansează proiectul caritabil „În dar pentru copii” alături de actorul Dan Bordeianu.

În august 2012 începe colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul și pianistul argentian al trupei Narcotango, nominalizat și căștigător a Latin Grammy în 2009 și 2010.

O lună mai târziu, în septembrie, începe colaborarea cu Mircea Rusu.

Alexandra urmează să lanseze un videoclip, pe care îl vom promova și noi cu siguranță. Până atunci, îți recomandăm cu drag să mergi la evenimentele unde cântă pe care le poți urmări aici.

Noi spunem „Așa da”!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment