Ardei iuti la otet – Reteta cea mai buna de ardei iuti la borcan
Stim cu totii ca o iarna fara o ciorba fierbinte si un ardei iute parca nu mai trece asa de usor pe langa noi, motiv pentru care noi iti propunem ardeii iuti la borcan, astfel te poti bucura de ei oricand.
Ingrediente:
– 500 g de ardei iuti
– boabe de mustar
– sare dupa gust
– o lingura de zahar sau miere
– 1 litru de apa
– 1 litru de otet
Mod de preparare:
Ardeii se spala bine cu apa si se pun pe verticala in borcanele sterilizate inainte la cuptor. Dupa ce au fost asezati, faci un amestec dintr-un litru de apa, 1 litru de otet, sare dupa gust si o lingura de miere sau zahar. Poti verifica inainte cat de iuti sunt ardeii si daca nu sunt foarte tare, poti sa pui mai putina miere, sa nu le atenueze din iuteala prea mult.
Printre ardei, pune cateva boabe de mustar si solutia obtinuta din apa si otet pana la gura borcanului (sa acopere ardeii).
Pofta buna!