Ar trebui să folosești miere pentru a îndulci cafeaua sau nu?

S-ar putea să se dezbată ideea de a pune unt în cafea, dar toți experții sunt de acord că zahărul în cafea nu aduce beneficii sănătății. Ar trebui să folosești miere pentru a îndulci cafeaua?

Zahăr sau miere pentru a îndulci cafeaua?

Este greu să treci de la o cafea cu zahăr la o cafea neagră, doar pentru că știi că zahărul nu este sănătos. De aceea, există îndulcitori naturali alternativi, cum ar fi mierea. Teoretic, folosirea mierii pentru a îndulci cafeaua sună mult mai bine decât ceva artificial. Însă iată cât de sănătoasă este mierea în cafea!

În general, mierea aduce avantaje majore în ceea ce privește densitatea nutritivă, cum ar fi vitaminele B2 și B6, fierul și manganul. Vitaminele B sunt necesare pentru a da energie organismului. Atunci când sunt combinate cu cofeina din cafea, ar trebui să simți un plus de energie. Fierul din compoziția sa este corelat cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, manganul are proprietăți antioxidante și poate îmbunătăți sănătatea oaselor. Miere are, de asemene, proprietăți antibacteriene, în special mierea manuka.

Pentru a profita de toate aceste beneficii ale mierii, este important să te asiguri că achiziționezi un produs de calitate. Albinele care produc mierea sunt pe moarte la nivel global, iar cererea depășește oferta. Există multe produse care se presupune că sunt miere 100%, care nu sunt de fapt. Când cumperi acest produs, asigură-te că pe etichetă scrie „miere pură” și nu există ingrediente enumerate.

Deși mierea în cafea poate părea o alternativă sănătoasă, nu este neapărat o alegere mai bună din punct de vedere nutritiv. Mierea se descompune în zahăr. Aceasta este mai sănătoasă decât alte zaharuri, însă afectează glicemia în mod similar cu zahărul. O lingură de miere conține 17 grame de zahăr și 64 de calorii. O lingură de zahăr granulat conține 13 grame de zahăr și 49 de calorii.

Având în vedere conținutul de zahăr, cantitatea mică de miere utilizată nu ar fi suficientă pentru a oferi și beneficii. Și nu este vorba despre a adăuga mai multă miere în cafea. Este posibil ca zahărul din miere, indiferent ce cantitate este folosită, să depășească beneficiile pe care le are de obicei mierea. Dacă vrei miere, mănânc-o într-un mod în care poți să o apreciezi și să îi simți gustul.

Care este verdictul? Probabil că este inutil să adaugi miere în cafea. Ai putea să îți schimbi complet obiceiul de a bea cafea și să adaugi scorțișoară în loc de îndulcitori.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment