Apelăm sau nu la acidul hialuronic?

Totul despre acidul hialuronic cu Dr. Simona Manea:

Pentru că există atâtea mituri despre acidul hialuronic, vă oferim câteva informații oficiale de la Dr. Simona Manea, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă pe care o puteți găsi și voi la GrandBeautyClinic.

Înainte de a apela la intervențiile pe bază de acid hialuronic trebuie să știi la ce rezultate să te aștepți, care sunt efectele secundare, dacă intervenția va fi sau nu dureroasă și bineînțeles, prețul.

Iată ce trebuie să știi despre acidul hialuronic:

Acidul hialuronic este o mucoplolizaharidă naturală, esențială pentru menținerea apei în țesuturi. Astfel, membranele celulare, lichidul sinovial și pielea conțin acid hialuronic, însă diferența constă în cantitatea și calitatea acestuia. În chirurgia estetică, acidul hialuronic poate fi folosit în orice zonă în care dorim puțin volum, astfel încât putem corecta ridurile, pliurile, șanțurile nazo-geniene, ridurile periorale, cearcănele, ridurile din zona gurii și mărirea buzelor. La nivelul feței se poate corecta orice zonă.

Ce efecte secundare există?

Acidul hialuronic există pe piață de peste 20 de ani, astfel încât în prezent acesta este din ce în ce mai elastic, dar în același timp mai rezistent și mai stabil. La fel ca în cazul altor tratament de înfrumusețare, în cazul acidului hialuronic pot apărea reacții de respingere (o dată la zeci de mii de tratamente și de regulă, la pacienți care au probleme de sănătate autoimune).

Un alt aspect important îl reprezintă cantitatea de acid hialuronic aleasă. (Pentru mărirea buzelor este bine să începem cu 1 ml, maxim 2 ml de acid hialuronic.) În cazul buzelor, se recomandă inițial un ml, maxim 2 de acid hialuronic. În ceea ce privește șanțurile nazogeniene, dacă acestea sunt adânci, atunci se recomandă 1-2 ml.

Pentru augmentarea (conturarea) pomeților este necesară o cantitate de aproximativ 2-3 ml de acid hialuronic.
Ce este mezoterapia facială?

Pentru un ten hidratat, recomandăm mezoterapia facială, fiind o tehnică de stimulare a secreției naturale de elastină și colagen.

Cum se hidratează tenul prin mezoterapie?

Se prepară un cocktail de vitamine și substanțe nutritive injectate în piele, stimulând astfel fabricarea colagenului, elastinei și acidului hialuronic de către ten. Pielea devine hrănită în profunzime și hiratată, căpătând un aspect mai luminos. Tehnica este una simplă și presupune injectarea cutanată a cocktailurilor cu acid hialuronic, aminoacizi și vitamine cu ajutorul unor micro-ace. După numai o ședință, tenul nu va mai arăta obosit și tern.

Sunt dureroase procedurile cu acid hialuronic?

Atât procedura de mărire a buzelor, cât și mezoterapia facială sunt proceduri non-invazive, efectuate cu anestezie locală pe bază de cremă.

Cât durează efectul acidului hialuronic?

acid hialuronic frunte
GrandBeautyClinic

Durata efectului variază de la câteva luni până la un an în funcție de gradul de hidratare și capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu. Este de reținut faptul că rezultatele unui tratament estetic cu acid hialuronic este de durată, însă nu permanent.

Când sunt contraindicate tratamentele cu acid hialuronic?

– Când pacienții au tendința de a dezvolta cicatrici hipertrofice;
– Când pacienții au un istoric cu boli autoimune sau urmează un tratament pentru acestea;
– Când pacientele sunt însărcinate sau alăptează;
– Când pacienții prezintă inflamații sau infecții;
– Când pacientul are sub 18 ani.

Ce recomandări trebuie să urmărească un pacient?

După injectarea cu acid hialuronic se recomandă evitarea medicamentelor anticoagulante și antiinflamatorii pentru că pot provoca apariția vânătăilor și sângerărilor la nivelul injecțiilor. De asemenea, după injectare, se recomandă să nu vă machiați timp de 12 ore și să evitați expunerea la razele solare timp de o săptămână.

Pe doamna Dr. Simona Manea o puteți găsi la clinica GrandBeautyClinic din București, iar pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724.269.229 sau la adresa de e-mail [email protected].

Procedură de mărire a buzelor:

GrandBeautyClinic

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment