Apa termală – beneficii pentru ten

apa termala

Ce beneficii are apa termală pentru ten

Apa termală este cunoscută pentru proprietăţile sale miraculoase, având în compoziţia sa numeroase minerale benefice pentru organismul nostru. Încă de pe vremea romanilor, băile cu apă termală erau un adevărat lux pentru piele, în special pentru soldaţii răniţi din războaie, care se foloseau de beneficiile apei pentru a-şi curăţa şi dezinfecta rănile. Astăzi, apa termală se poate găsi şi achiziţiona în recipiente speciale, sub formă de spray.

Apa termală este cel mai des folosită în cosmetică, fiind ideală pentru răcorirea pielii, calmarea iritaţiilor, a inflamaţiilor şi nu numai. Beneficiile acesteia pentru ten sunt numeroase, iar un singur strat de apă termală pulverizată desupra tenului, acoperă pielea cu minerale nutritive şi benefice.

Pe piaţa românească, o sticluţă de apă termală, îmbuteliată, o puteţi achiziţiona de la companiile precum: Vichy, La Roche Posay, Avene, sau chiar IvaTherm care îşi procură apa termală din staţiunea Băile Herculane. Apele termale sunt ape provenite din râuri subterane, cu apă minerală, din rezerve naturale şi din ape adânci cu o vechime mai mare de 1500 de ani. În starea ei naturală poate atinge o temperatură mai mare de 60 de grade Celsius.

apa termala

Apa termală este bogată în calciu, zinc, magneziu, siciliu, aluminiu şi alte oligoelemente pe care noi le pierdem prin transpiraţie. Pielea noastră are nevoie de toate aceste minerale şi antioxidanţi pentru a putea combate mai uşor efectele negative ale îmbătrânirii, ale poluării şi în general al tututror factorilor dăunători din mediul înconjurător.

Mai exact, apa termală ajută celulele tenului să se regenereze şi să le ofere hidratarea optimă pentru menţinerea sănătăţii pielii. Mineralele din compoziţia acesteia, mai exact potasiu, siciliu şi magneziu, protejează epiderma, reface ţesutul, şi protejează celulele împotriva radicalilor liberi, prevenind totodată oxidarea acestora. Este benefică pentru tenul sensibil deoarece, calmează iritaţiile, oferă senzaţia de răcorire, simţi cum pielea respiră din nou.

Persoanele cu tenul acneic şi gras resimt pe pielea lor cel mai bine efectele binefăcătoare ale apei termale. Substanţele antioxidante din apă absorb excesul de sebum, curăţă, şi sunt antiinflamatoare. Cicatrizează coşurile, le usucă şi elimină roşeaţa.

Când şi cum folosim apa termală

Apa termală se poate folosi oricând, chiar şi la birou sau în maşină. Ideal este să ai tenul curat înainte de a pulveriza apa termală peste faţă. În timpul zilei sau înainte de culare, când simţi că ai tenul îmbâcsit, gras şi iritat, aplică apa termală pe piele, las-o să acționeze câteva minute şi şterge cu un disc demachiant sau un șerveţel curat excesul nedorit. Imediat vei simţi pielea mai curată şi revigorată.

Apa termală este de asemenea excelentă pe timpul verii. Calmează delicat pielea arsă de soare şi protejeză împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor solare. Pulverizează sau aplică o cremă pe bază de apă termală peste pielea arsă imediat ce ai venit de la plajă. De asemenea, chiar şi bărbaţii o pot folosi, în special după bărbierit. Nu irită pielea, o catifelează şi o dezinfectează.

Pentru un plus de prospeţime şi o senzaţie de răcorire, păstrează sticluţa în locurile reci sau frigider. Dacă simţi că pielea tenului se strânge, aplică o cremă hidratantă imediat după folosire. Ce este şi mai interesant şi folositor femeilor este că apa termală fixează machiajul. Aşa că, de ce să nu achiziţionezi şi tu o sticluţă?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment