Apa de trandafiri în tratamentele de frumusețe

apa de trandafiri

Ce beneficii îţi poate aduce apa de trandafiri

Apa de trandafiri, pe lângă mireasma sa îmbietoare ce te transpune într-o grădină de vară, este des folosită în tratamentele de înfrumuseţare, fiind benefică pentru piele, păr şi buze. Efectele sale binefăcătoare au fost descoperite încă de acum mii de ani. Faraonii sau împăraţii romani făceau băi în apă de trandafiri pentru a se relaxa şi vindeca anumite afecţiuni ale pielii. Cleopatra folosea apa de trandafiri pentru a-şi păstra tinereţea, fiind nelipsită în tratamentele sale de înfrumuseţare.

Astăzi, există nenumărate produse cometice pe bază de petale de trandafiri. Apa de trandafiri o poţi achiziţiona şi sub formă de spray, ideală pentru a-ţi pulveriza pielea, pentru un ten revigorat şi tonifiat. De asemenea poţi să o foloseşti pentru a te spăla pe faţă, ca balsam pentru buze sau în cazul în care vrei să îţi regenerezi părul. Atâtea beneficii dintr-o simplă apă de trandafiri? Da! Proprietăţile apei de trandafiri sunt exact ce-ţi trebuie. Este astringentă, antibacteriană, calmează şi ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, cicatrizând blând. Cel mai des este folosită în tratamentele cosmetice pentru ten, dar nu numai. Haide să vedem cum poţi folosi apa de trandafiri:

trandafiri, apa de trandafiriApa de trandafiri pentru faţă

Apa tonică poate fi oricând înlocuită cu apă de trandafiri. Datorită proprietăţilor sale, aceasta curăţă delicat faţă de impurităţi, calmează iritaţiile şi ameliorează simptomele unui ten sensibil. Petalele de trandafiri conţin zaharuri şi uleiuri volatile benefice şi te ajuta să lupţi împotriva tenului uscat şi deshidratat, dar în acelaşi timp echilibreză excesul de sebum. Catifelează pielea şi o revigorează. Apa de trandafiri ajută la o mai bună circulaţie a sângelui, iar tenul tău va radia de prospeţime şi sănătate. În plus, ameliorează şi netezeşte ridurile de expresie.
După ce te-ai demachiat sau curăţat faţa, pulverizează puţină apă de trandafiri, după care foloseşte crema ta hidratantă de zi sau de noapte. Este recomandabil să o foloseşti imediat după baie, deoarece închide porii şi reduce roşeaţă.

Apa de trandafiri pentru păr

În cazul în care ai scalpul uscat, clăteşte-te şi masează-ţi scalpul cu apă de trandafiri. Pe lângă faptul că părul tău va mirosi a trandafiri, dar vei simţi imediat îmbunătăţiri la nivelul scalpului. Circulaţia sanguină este accelerată, pielea capului va fi hidratată, iar mătreaţa va dispărea. De asemenea dacă părul îţi este uscat şi lipsit de vitalitate, poţi pulveriza timp de o săptămâna apa pe păr, pentru a se regenera şi reduce căderea firelor de păr.

Apa de trandafiri pentru buze uscate

Nu ezita să foloseşti oricând apa de trandafiri pentru buzele crăpate şi uscate. În combinaţie cu puţină miere, aplică un strat de „balsam” pentru un plus de catifelare şi hidratare.

Cum poţi prepara apă de trandafiri:
Dacă ai în grădină trandafiri sălbatici, poţi chiar şi tu să îţi pregăteşti singură acasă apă de trandafiri. Este ideal ca florile să nu fie luate de la o florărie. Trandafirii trebuie să fie de gradină sau sălbatici, pentru a fi sigură că nu au fost udaţi cu pesticid sau alte chimicale.
Tot ce trebuie să faci este să fierbi doi pumni de petale de trandafiri într-o crăticioară, în aproximativ 200-250 ml de apă, iar alţi doi pumni de petale, lăsale în apă 24 de ore pentru a se măcera. La sfărşit, aruncă petalele şi combină cele două tipuri de apă. Păstrează recipientul umplut în frigider.

Dacă doreşti ca apa să fie mai puternică, mai concentrată poţi încerca şi această tehnică de a prepara apă de trandafiri la tine acasă. Ca să înţelegi mai bine, urmăreşte acest tutorial.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment