Anticoncepționale – Avantaje și dezavantaje

Femeile care administrează contraceptive pentru o perioadă de aproximativ 10 ani, reușesc să înjumătățească riscul de cancer ovarian, dar au șanse mai mari să dezvolte un cancer mamar.

S-a realizat un studiu pe 300.000 de femei care administrau anticoncepționale și s-a dovedit că la fiecare 100.000 de femei cu administrare regulată de pilule, timp de 10 ani, apar în plus 50 de cazuri de cancer mamar și mai puțin cu 12 de cancer ovarian.

Cu toate astea, fiecare tip de anticoncepționale au un prospect cu indicația de a fi citit cu atenție, însă câte femei fac asta?

Înainte de a hotărî să te protejezi cu pilule contraceptive trebuie să ai în vedere câteva reguli:

– optează pentru un set de analize speciale, chiar dacă medicul ginecolog îți recomandă anticoncepționale slabe.

– NU adminstrați anticoncepționale dacă aveți un istoric precar: cheaguri de sânge, afecțiuni ale ficatului sau rinichilor, afecțiuni cerebrale, astm, epilepsie, lupus, sindrom vertiginos, angină pectorală.

– NU folosi anticoncepționale dacă ai avut în trecut tromboză sau vreun cheag de sânge într-un vas de sânge din picior sau alte organe interne.

– NU fuma în timp ce administrezi o astfel de metodă de contracepție pentru că riscul de a face tromboză este mai mare.

– NU consuma grepfruit pentru că anulează efectul pastilelor.

– Evită dulciurile sau alimentele bogate în zahăr sau grăsimi.

– NU administra anticoncepționale recomandate de o prietenă, organismul fiecărei femei este diferit și există posibilitatea să nu ți se potrivească.

Anticoncepționalele pot fi administrate începând cu vârsta de 17 ani, însă numai după un set de analize riguroase și un studiu atent la compoziția lor, pentru că există riscul de obezitate sau apariția pilozității în exces, pe lângă riscurile deja enumerate mai sus.

În ultima perioadă, mai multe anticoncepționale au fost retrase de pe piață, cum ar fi Diane 35 (recomandate în special pentru acnee) și Cilest.

În altă ordine de idei, TOATE contraceptivele implică riscul de apariție a complicațiilor.

Tu cum te protejezi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment