Antibiotice naturale din bucătărie

Antibiotic natural

Decât să înghiți pastile, mai bine previi cu aceste antibiotice naturale

Pentru că suntem în plin sezon de viroze, ar fi indicat să adoptăm o dietă bazată pe antibiotice naturale. Primăvara este mediul propice pentru dezvoltarea afecțiunilor respiratorii, însă din fericire avem în bucătărie câteva alimente-minune care vin în susținerea sistemului imunitar.

Iată care sunt aceste antibiotice naturale:

1. Usturoiul:

Nu are cel mai plăcut miros și mulți dintre noi evităm să-l consumăm, însă cu toate astea, cu siguranță ai auzit cel puțin o dată pe la bunici cât de sănătos este usturoiul sau că te scapă de răceală. Există un sâmbure de adevăr în asta: în Primul Război Mondial se foloseau cataplasme cu usturoi pentru a preveni infectarea rănilor și tot în acea perioadă, usturoiul se folosea împotriva septicemiei. De ce este usturoiul un antibiotic natural? Datorită conținutului bogat de alicină (o substanță eliberată atunci când este zdrobit), usturoiul previne atacurile de cord, anumite forme de cancer, tromboza, diabetul, infecțiile pielii și multe alte afecțiuni.

2. Ceapa:

Face parte din aceeași categorie cu usturoiul, având un conținut bogat în flavonoide. Spre deosebire de usturoi, ceapa ajută și sistemul circulator, împiedică apariția diabetului și stimulează tractul digestiv. În cazul în care suferi de tuse seacă, se recomandă decoctul de ceapă îndulcit cu puțină miere de albine. De asemenea, dacă te-a înțepat o insectă, poți dezinfecta rana cu puțină ceapă tocată pe care o pui direct peste rană.

Antibiotic natural3. Ghimbirul:

Este ideal în combaterea problemelor respiratorii, fiind bogat în zingeron, gingerol și shogaol. Ghimbirul este un bun antiinflamator și antibacterian. De asemenea, ajută sistemul imunitar, previne apariția cancerului și acționează ca un analgezic.

4. Turmeric:

Unul dintre cele mai gustoase condimente, turmericul previne dezvoltarea tumorilor canceroase, dar este și un bun antibiotic împotriva rănilor sau afecțiuni ale pielii, precum psoriazis, eczeme sau scabie.

5. Vitamina C:

Un pahar de suc proaspăt de portocale pe zi ține răceala deoparte. Conținutul bogat de vitamina C ajută organismul să lupte împotriva microbilor rezistenți la antibiotice, susține sistemul imunitar, ajută la producerea celulelor albe și repară celulele degradate ale pielii.

6. Mierea de albine:

Este unul dintre cele mai cunoscute antibiotice naturale și se folosește împotriva virozelor, pentru calmarea acidului gastric sau împotriva tusei seci.

7. Uleiul de oregano:

Este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pe care le poți consuma și este cunoscut ca fiind un antibiotic natural. Ține infecțiile la distanță datorită proprietăților sale antimicrobiane. De asemenea, este un antibacterian, anestezic, antifungic și antiparazitic. Folosește-l preventiv în salate și vei ține la distanță alergiile, afecțiunile gingivale, problemele digestive și bronșitele.

TIPS: Nu aștepta afecțiunile să pună stăpânire pe tine. Le poți preveni cu aceste antibiotice naturale atât de eficiente!

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment