Anthurium sau floarea Flamingo – Cum îngrijești floarea de apartament Flamingo

Anthurium sau floarea Flamingo – Cum îngrijești floarea de apartament Flamingo

Anthurium sau floarea Flamingo sub denumirea populară este o plantă tropicală, originară din continentul sud-american. Flamingo se adaptează ușor pentru condițiile dintr-un apartament, este ușor de îngrijit în ciuda aspectului ei sofisticat. Floarea Anthurium este decorativă datorită florilor ei delicate, pe care le puteți întâlni în nuanțe de roșu, portocaliu, roz sau alb.

Anthurium este o floare care are nevoie de lumină, însă nu și de razele directe de soare, așadar dacă ați achiziționat o astfel de plantă trebuie să o așezați lângă fereastră, dar protejată de cel puțin o perdea împotriva razelor directe.

Temperatura necesară acestei plante este de 25 grade Celsius, în condiții de umiditate. Dacă mediul nu este unul umed, puteți stropi din când în când floarea cu apă, însă doar pe frunze. Florile nu suportă umezeala.

Cum se udă planta Anthurium sau Flamingo?

Există două posibilități: fie în cantități foarte mici și dese, fie o dată sau de două ori pe săptămână într-o cantitate mai mare. Evitați să puneți apă în tăviță pentru că rădăcinile vor putrezi și frunzele vor căpăta pete maronii. Planta are nevoie să fie bine drenată, iarna având nevoie de apă mai puțină (o dată pe săptămână).

O dată la fiecare doi ani, Anthurium are nevoie să fie replantată într-un ghiveci mai mare. Pentru acest lucru aveți nevoie de o combinație de pământ pentru flori cu ph între 5 și 6 și pământ pentru orhidee. Păstrați pământul plantei, peste care puneți combinația de pământ obținut. De regulă, planta are nevoie de un ghiveci mai mare când rădăcinile ies prin ghiveci.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment