Analize necesare dacă vrei să rămâi însărcinată

Analize necesare dacă vrei să rămâi însărcinată

Dacă ți-ai propus să rămâi însărcinată trebuie să ai în vedere câteva aspecte. Primul lucru important este să ții cont de greutatea ta, dacă ești supraponderală, se recomandă să ții o dietă și să faci sport înainte de a rămâne însărcinată. În al doilea rând, câteva analize sunt obligatorii.

Iată ce analize trebuie să-ți faci:

1. Hemoleucograma: este o analiză completă a sângelui care îți oferă informații cu privire la o posibilă anemie, infecție sau trombocitopenii.

2. RH și grupa sanguină: este cea mai importantă analiză, pentru că poți afla de dinainte dacă există sau nu incompatibilități sanguine între tine și bebeluș. Dacă rezultă că ai Rh negativ, există un vaccin pe care îl poți face înainte să rămâi însărcinată, altfel riști să nu duci sarcina până la capăt sau să naști copilul cu malformații.

3. Detectarea virusului hepatic B și C. Dacă mama nu are acest virus, se poate vaccina împotriva virusul B. Dacă are analiza va fi pozitivă, mama va naște prin operație cezariană. Pentru virusul C nu există tratament.

4. Papanicolau: se face pentru depistarea cancerului de col uterin și a posibilității de a avea HPV.

5. Glicemia: se face pentru a afla dacă ai sau nu diabet zaharat.

Analize pentru a ramane insarcinata6. Chlamidia: este foarte importantă analiza, pentru că în cazul în care ciuperca este prezentă, poate provoca avort spontan.

7. HIV: este o analiză obligatorie. Poți afla dacă ești sau nu infectată cu HIV.

8. Control la medicul tău ginecolog: controlul îți poate oferi informații prețioase, de exemplu poziția uterului care paote fi: intermediară, în oglindă, laterodatie stânga sau dreapta. Dacă medicul tău nu ți-a spus nimic, întreabă-l și solicită neapărat o ecografie.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment