Alunitele – Cand trebuie sa iti faci griji in privinta alunitelor

Alunitele – Cand trebuie sa iti faci griji in privinta alunitelor

Alunitele sunt comune si deseori ignorate, desi prezinta semne alarmante. Alunitele sunt formatiuni de diferite marimi, de diferite nuante de brun pe piele.

Cel mai bun medic esti chiar tu, pentru ca le poti vedea evolutia lor chiar la tine acasa. Daca alunitele sunt asimetrice (au alta forma decat rotunde), margini neregulate, cu diferite nuante intr-o singura alunita si cresc in diametru este cazul sa consulti un medic dermatolog. Acesta va hotari in urma analizelor daca este necesara indepartarea unei alunite, pe care o va duce mai departe la examenul hispatologic.

Daca ai alunite, protejeaza-te cu o crema fotoprotectoare pe tot parcursul verii, de preferat cu factor mare de protectie (50). Cand faci plaja se recomanda la fiecare 2 ore sa te dai cu crema sau de fiecare data dupa ce iesi din apa. Alege produse fara parabeni, testate dermatologic pentru ca sunt cele mai eficiente.

Pe langa cremele de protectie se recomanda consumul de ceai verde, citrice, struguri, castraveti si uleiul de masline, mai ales atunci cand faci plaja.

Pentru examinarea alunitelor este necesar sa te duci la dermatologie, un astfel de centru fiind chiar la Spitalul Colentina, sectia Dermatologie.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment