Alimente care vindecă. Ce să consumi pentru o sănătate de fier

alimente care vindeca

Dacă te interesează să ai o viață lipsită de boli, trebuie să știi ce să consumi pentru o sănătate de fier. Sunt foarte multe alimente care ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor și virusurilor, însă am creat o listă cu cele mai importante.

Știm toți că pentru a fi sănătoși trebuie să mâncăm legume, fructe, să bem suficientă apă și să dormim minim 7h pe noapte. Însă nu ne iese mereu.

Iată câteva alimente care ne pot ajuta să avem o viață sănătoasă:

Alimente proteice

Alimentele cu un conținut mare de proteină te vor ajuta să menți un nivel optim al zahărului din sânge. Consumă cât de des poți ouă, carne de pui și vită, pește, mazăre, fasole, linte și alte produse bogate în proteină.

Lămâile

Acestea sunt cunoscute ca fiind potrivite pentru detoxifierea organismului dar și pentru a întări sistemul imunitar. Au un conținut imens de vitamina C și alți nutrienți care vor ajuta corpul să lupte în cazul unor boli.

Acestea sunt cunoscute ca fiind potrivite pentru detoxifierea organismului dar și pentru a întări sistemul imunitar. Au un conținut imens de vitamina C și alți nutrienți care vor ajuta corpul să lupte în cazul unor boli.

Trebuie să ai grijă ce tip de lămâi cumperi pentru că cele care sunt ceruite nu mai sunt atât de bune. Caută să cumperi lămâi organice care nu au fost date cu soluții.

Semințele

Semințe de floarea soarelui, de dovleac sau de chia. Toate sunt delicioase și benefice, însă în stare crudă, nu prăjite.

Acestea pot fi adăugate în salate, sucuri sau consumate ca atare înlocuind gustările nesănătoase din viața ta.

Oțetul de mere

Acesta este plin de fibre, vitamine și nutrienți. Este numai bun pentru detoxifiere și sănătatea ficatului tău. Poate fi introdus foarte ușor în alimentația ta.

Oțetul de mere este folosit cel mai des în salate, însă îl poți adăuga și în supe sau sucuri.

Supa de legume

Un bol plin cu vitamine ideale pentru organism. Supa de legume este ușor de făcut și îți oferă tot ce ai nevoie pentru o viață sănătoasă. Încearcă să o consumi zilnic chiar înainte de felul principal.

Poți adăuga orice legume dorești.

Scorțișoara

Se știe deja că scorțișoara are proprietăți terapeutice și că ajută la tratarea răcelilor sau durerilor de gât. Aceasta susține sistemul imunitar și ajută ficatul să scape de toxinele rele.

Poate fi adăugată în ceaiuri, sucuri sau deserturi. Este un aliment care dă gust și savoare oricărui fel de mâncare.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este potrivit pentru a preveni viruși, bacterii și alte boli infecțioase. Fie că îl adaugi în alimentația ta sau îl folosești în rutina de înfrumusețare, acesta te va ajuta cu siguranță.

Acesta conține multe vitamine, dar și alți nutrienți necesari corpului uman. De ce să nu îl consumi dacă te poate ajuta?

Îl poți folosi în salate sau pe legumele pe care le bagi în cuptor. Vei observa un gust aparte, delicios de cocos.

Aceste alimente sunt în topul celor care ne pot ajuta să ne păstrăm starea de sănătate intactă sau chiar să o îmbunătățim. Tot ce avem la îndemână ne poate fi de folos într-un anume mod, însă cu moderație. Acesta este secretul. Totul trebuie făcut cu moderație pentru a evita apariția anumitor probleme.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment