Alimente care provoacă riduri

Deși avem posibilitatea de a alege între a mânca pentru a trăi și a trăi pentru a mânca, mulți dintre noi s-ar încadra în cea de-a doua categorie. Avem tendința unei creșteri necontrolate a apetitului când vine vorba de o varietate a delicateselor, care are nu doar un aport mare de calorii, dar ne și provoacă riduri. În lumea de astăzi, care este axată pe viteză, având puțin spre deloc timp pentru exerciții fizice, această indulgență aparent inofensivă poate aduce parametrii sănătății noastre mai aproape sau chiar într-o zonă iremediabilă.
Obiceiurile alimentare nesănătoase vor afecta sănătatea ta și te vor face să arăți mai în vârstă decât ești. Este foarte important să știi ce mănânci. Trebuie să alegi felul de alimente corect, care nu doar te revitalizează, dar îți asigură și bunăstarea sănătății. Așa cum se spune că tot ce mănânci se vede pe față, pentru a evita îmbătrânirea trebuie să reduci aportul de grăsimi și de zahăr. Mulți factori pot declanșa procesul de îmbătrânire, cum ar fi fumatul excesiv, consumul mare de alcool și o viață sedentară. Stilurile proaste de viață și obiceiurile alimentare greșite vor duce duce la apariția unor riduri premature. Nu poate fi oprit procesul îmbătrânirii, însă acesta poate fi amânat.

Alimente-care-provoacă-riduriAlimentele care provoacă riduri

1. Consumul excesiv de zahăr în dieta ta nu duce doar la creșterea în greutate și la mărirea riscului de a face diabet, dar poate avea și un efect dăunător asupra pielii, accelerând procesul de îmbătrânire. Consumul produselor zaharoase dăunează proteinelor pielii, distruge elasticitatea pielii, astfel cauzând riduri.

2. Consumul excesiv de alcool cauzează umflarea feței și a corpului în general, deoarece după o o perioadă de timp vasele de sânge tind să se extindă și să stocheze grăsime sub formă de trigliceride. Cercetările au demonstrat că un pahar ocazional de vin roșu ar fi benefic pentru sănătatea noastră – dincolo de un consum moderat se află efecte precum inflamarea ficatului și îmbătrânirea prematură a pielii.

3. Consumul de cafeină duce la deshidratare deoarece micșorează umiditatea din piele, astfel mărind producția hormonului cortizol, care este un hormon important produs de glandele suprarenale, ducând la un proces de îmbătrânire accelerat. Ai grijă câtă cafea consumi și asigură-te că bei destulă apă pentru a sta hidratat.

4. Fie că suntem copii sau adulți, tuturor ne plac alimentele prăjite. Cartofii prăjiți, burger-ii sau chips-urile sunt irezistibile. Alimentele prăjite sunt într-o mare măsură responsabile pentru creșterea în greutate și pentru reținerea uleiului în corp. Aceste mâncăruri prăjite conțin grăsimi trans sau grăsimi artificiale care cauzează inflamarea pielii, obezitate, niveluri ridicate ale colesterolului și produc rezistență la insulină. Uleiul din aceste mâncăruri pot fi dăunătoare pielii noastre ducând la apariția coșurilor și acneei.

5. Este preferabil să evităm consumul de alimente procesate. Acestea sunt dăunătoare sănătății tale deoarece conțin sare în exces, zahăr și o multitudine de ingrediente artificiale pentru a conserva aceste bunuri pe perioade mari de timp. Valoarea nutritivă a acestor alimente este de obicei foarte scăzută. Alimentele precum orezul alb, făina albă, tăițeii instant, pastele și biscuiții trebuie mâncate cu moderație. Carnea procesată contribuie de asemenea la procesul de îmbătrânire și la apariția unor boli precum cancerul de colon și rect. Aceste cărnuri procesate le includ și pe cele care au fost afumate, sărate sau conservate cu substanțe chimice și nitrați (bacon, cârnați).

6. Pasteurizarea produselor lactate poate duce la apariția de riduri. Încălzirea excesivă duce la distrugerea enzimelor digestive din lapte, care poate cauza intoleranța la lactoză.

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment