Alimente care îți modifică mirosul urinei

Dieta ta zilnică poate influența foarte mult modul în care te simți. Aceasta joacă un rol semnificativ și când vine vorba despre mirosurile produse de corp. De fapt, ești ceea ce mănânci atunci când vine vorba de urină. Anumite alimente îți pot modifica mirosul urinei. Iată care sunt acestea!

Ce alimente din dieta ta îți modifică mirosul urinei?

Unele alimente care îți modifică mirosul urinei sunt sănătoase. Mirosul are legătură cu modul în care descompune aceste alimente. Potrivit unui studiu din 2010, motivul pentru care sparanghelul modifică mirosul urinei este că acționează ca un diuretic natural, datorită nivelul ridicat de asparagină. În acest fel, elimină sarea și fluidele suplimentare din organism, eliminând chiar și infecțiile tractului urinar în acest proces. Dar există și alimente la care nu te așteptai să facă această schimbare în corpul tău. Iată câteva dintre acestea!

1. Varză de Bruxelles

Dacă ai mâncat de curând varză de Bruxelles, îți vei da seama ce înseamnă asta când mergi la toaletă. În momentul în care corpul tău descompune varza în timpul digestiei, produce metil mercaptan, un gaz cunoscut pentru mirosul pe care îl oferă urinei.

2. Ceapă

Ceapa te face să plângi, dar schimbă și mirosul urinei tale. La fel ca în cazul verzei de Bruxelles, metil mercaptanul apare în mod natural în legume. Pe lângă asta, gazul este responsabil și pentru respirația urât mirositoare.

3. Pește

Da, consumul de pește poate determina un miros urât al urinei. Potrivit Universității din California, pacienții care suferă de tulburarea metabolică trimetilaminuria nu pot descompune în mod corespunzător compusul numit trimetilamină. Din acest motiv, compusul se acumulează și iese din corp prin transpirație, respirație și urină.

4. Cafea

Dacă bei multă cafea în fiecare zi, așteaptă-te la un miros schimbat al urinei. Atunci când corpul tău o descompune, metaboliții din cafea ajung în urină. Iar rezultatul este un miros de cafea atunci când te duci la baie. Însă este și un indiciu că ar trebui să reduci puțin cantitatea de cafea consumată.

5. Usturoi

Usturoiul și ceapa fac parte din aceeași familie, așa că nu este de mirare că și usturoiul schimbă mirosul urinei. Dar există multe beneficii care provin din consumul acestui aliment, cum ar fi capacitatea sa de a lupta împotriva inflamației, a cancerului și protecția crescută a ficatului.

6. Alcool

După o noapte în care ai băut prea multe pahare cu margarita, obiectivul cel mai important al corpului tău este să scoată tot alcoolul din organism. Corpul face acest lucru prin oxidare, un proces care descompune toxinele din alcool și le elimină prin respirație, transpirație și urină.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment