Alegerile și ceea ce suntem noi

Cred că fiecare alegere pe care o facem spune totul despre noi, de la ceea ce alegem să mâncăm până la comportament. Cred că suntem influențați de fiecare carte pe care optăm să o citim, de oamenii pe care îi acceptăm în viața noastră, de reacția noastră la fiecare impas. Cred că fiecare alegere înseamnă noi. Cu bune și cu rele.

Îmi plac alegerile, indiferent cum sunt ele. Îmi plac alegerile pentru că ne construiesc personalitatea cărămidă cu cărămidă, iar la finalul vieții nu vom fi altceva decât un șir lung de opțiuni. Uneori, poate că nu alegem corect, alteori ne lăsăm ghidați după criterii mai puțin inspirate, însă știți care este partea bună a lucrurilor? Că putem învăța! Putem învăța când să spunem STOP, când să o luăm de la capăt, când să ne deschidem sufletul, dar mai ales CUI.

Dar cum știm că vom alege corect după o sumedenie de greșeli? Cum știm că însuși curajul pe care l-am dobândit după atâta amar de vreme nu ne împiedică să facem lucrurile cum trebuie? Mircea Eliade spunea că nu te întâlnești decât o singură dată cu un lucru mare, într-adevăr mare. Pe urmă, întâmplările nu mai au nicio importanță. Poate că iubirea aceea mare e doar una, o singură dată-n viață. Poate că acei doi oameni care se iubesc ca nebunii se transformă în doi ciudați, însă la final trebuie să ne dăm seama că însăși iubirea suntem noi și tot ce ne înconjoară.

alegerile

Alegem să oferim șanse după șanse. Păi când un om îți face rău o dată, nu o va face el și a doua oară? Dacă i-a fost atât de ușor să o facă prima dată, de ce nu ar face-o și pentru a doua oară? Eu nu cred în a doua șansă, deși o ofer de fiecare dată. Cred că suntem direct responsabili pentru suferința noastră, pentru că noi o alegem. Pentru că alegem să trăim sentimentul cel mai intens în defavoarea liniștii.

Avem libertatea de a privi în trecut sau în viitor, cu sau fără cineva de mână, cu sau fără remușcări. Ne autodistrugem puțin câte puțin și nu știu de ce. Nu știu de ce ne e frică să ne asumăm responsabilitatea de a fi fericiți.Alegerile înseamnă responsabilitate și fiecare dintre noi avem o doză de lașitate. Ne e frică de necunoscut, ne e frică să nu selectăm greșit, ne e frică să pierdem.. dar dacă renunțând, câștigăm?

P.S. Dacă nu simți fiecare alegere pe care o faci, nu doare. Și dacă nu doare, e degeaba.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment