Alegeri sau destin? Cine ne guvernează viaţa?

Alegeri sau destin? Cine ne guvernează viaţa?

Fiecare dintre noi facem alegeri, uneori atât de proaste încât ne va fi greu să trăim cu ele. Dar ce este destinul şi care este diferenţa dintre alegeri şi destin?

În mitologia populară, destinul este un şir de evenimente din viaţa noastră, scrise precum un scenariu bine pus la punct, de la care nu trebuie să ne abatem încă de la naştere.

Dacă există sau nu destin, nu ştiu. Ştiinţific nu există vreo dovadă, dar sunt convinsă că uneori avem nevoie să credem că toate cele întâmplate se datorează unui scenariu prost din viaţa noastră, reuşind astfel să ne împăcăm mai repede cu alegerile greşite făcute de noi.

Presupunând că destinul este un scenariu, mă gândesc că avem nevoie de o persoană care să tot scrie aceste scenarii şi atunci pe seama cui să le punem? Să le scrie Dumnezeu sau vreo divinitate despre care noi să nu ştim mare lucru? Dacă am avea un destin nu ar trebui să trăim liniştiţi, să nu mai visăm, să nu ne mai temem de sfârşit? Dacă ar fi să avem deja un scenariu pentru fiecare în parte, ar trebui să fim deja împăcaţi cu tot ce ni se poate întîmpla, ori lucrul asta nu-l văd la nimeni.

Alegeri in viataRevenim la propriile alegeri: când alegem prost, suferim, ne pare rău, regretăm alegerea făcută, dar când ne îndrăgostim sau lucrurile ne merg bine, spunem că aşa ne-a fost dat. Greşit! Nu te îndrăgosteşti că este scris în stele, te îndrăgosteşti pentru că permiţi să se întâmple asta. Nu vei face bani pentru că îţi va da destinul, ci pentru că tu vei crede în tine şi în puterea ta de muncă. Viaţa este ca o intersecţie, la care trebuie să fii mereu atent şi să iei decizia corectă, însă uneori avem nevoie doar de o fracţiune de secundă să comitem greşeli fatale.

Suntem propriul nostru scenarist şi pentru a deveni unul bun, trebuie să ne acceptăm şi eşecurile!

Tu crezi în destin?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment