Alcoolismul se moștenește – Cum îți protejezi copilul de celălalt părinte alcoolic

Alcoolismul se moștenește – Cum îți protejezi copilul de celălalt părinte alcoolic

În România, procentul alcoolicilor este în continuă creștere, fiind afectați persoane între 16-58 de ani, mulți dintre ei fiind tineri căsătoriți cu copii. Involuntar, astfel de copii cresc într-o atmosferă care își va pune amprenta mai de vreme sau mai tăârziu asupra lor.

Alcoolismul în sine nu se moștenește precum culoarea ochilor sau o boală ereditară, dar există un risc de patru ori mai mare sa dezvolte aceeași afecțiune. De regulă, alcoolismul afectează mai mult bărbații decât femeile.

Ce este de facut în acest caz? Dacă ne confruntăm doar cu un părinte alcoolic, responsabilitatea este pe umerii celuilalt.

Învață-ți copilul să iubească: copilul tău are nevoie să știe că tu îl iubești, la fel de mult ca pe tatăl lui acoolic. Învață-l că tatăl lui este doar bolnav și că are nevoie de iubire. Nu-i face toate mufturile copilului tău doar pentru a suplini lipsa de atenție din partea celuilalt, dar ai grijă să înțeleagă cât de mult îl iubești.

Ascultă-ți copilul: chiar dacă ești foarte ocupată, fă-ți timp să-ți asculți copilul, să comunicați și să-i acorzi atenția necesară.

Răspunde-i la întrebări: toți copiii au întrebări, unele poate chiar prostești, dar tu ai grijă să0l tratezi ca pe un om mare și să-i răspunzi atât cât să înțeleagă.

Dacă faci parte dintre acele femei care au un bărbat alcoolic, încearcă să-l ajuți să-și vindece boala, însă dacă nu reușești asta, ferește-ți copilul de astfel de imagini, pentru că mai devreme sau mai târziu va avea de suferit.

Nu te gândi niciodată că îi va fi mai bine copilului tău dacă va crește cu amândoi, un copil are nevoie de liniște și armonie în familie, iar asta nu înseamnă neapărat doi.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment