Alcoolismul – Afla care sunt semnele ca esti dependent de alcool

Alcoolismul – Afla care sunt semnele ca esti dependent de alcool

Alcoolismul este un subiect destul de actual, tot mai multi tineri ajungand sa faca abuz de alcool, urmand ca acestia sa devina dependenti. Conform statisticilor, 2 persoane din 8 consuma alcool irational si risca sa sufere de alcoolism.

Alcoolismul reprezinta dorinta de a consuma alcool, care poate fi suficient de puternica incat sa iti afecteze viata sociala si personala. Persoanele alcooliste sau dependente de alcool, vor prezenta iritabilitate, tremor sau alte simptome atunci cand vor simti nevoia sa bea si nu o pot face.

Consumul de alcool poate deveni foarte usor un obicei, mai ales in cazul in care membrii familiei sau prietenii sunt consumatori de alcool pentru ca poate parea pentru cel in cauza o normalitate.

Ce inseamna consum moderat de alcool?

– O sticla de bere (330 ml)

– Un pahar de vin rosu

– Un pahar mic de tarie (35 ml)

Ce inseamna consum exagerat de alcool?

Este exagerat daca un barbat consuma mai mult de 3 bauturi alcoolice pe zi (3 beri, 3 pahare de vin, 3 de tarie) sau mai mult de 12-13 bauturi pe saptamana.

Pentru o femeie care consuma mai mult de 7 bauturi alcoolice pe zi este incadrata la consum exagerat de alcool.

Cauzele care duc la alcoolemism:

Nu exista inca o cauza pentru care unele persoane devin dependente de alcool, insa exista dovezi clare ca se transmite genetic catre descendenti. Persoanele devresive sau mai impulsive sunt mai predispuse sa devina dependente de alcool.

Semnele unui alcoolic sunt foarte simple:

– bea din ce in ce mai mult pentru ca nu mai simte aceeasi „placere” – organismul se obisnuieste cu alcoolul;

– un dependent de alcool nu va recunoaste niciodata ca este alcoolist si ca are nevoie de ajutor de specialitate, din contra va repeta ca se poate lasa oricand;

– o persoana dependenta de alcool nu bea neaparat in fiecare zi, poate sa treaca chiar si un interval mai mare de zile in care sa nu bea, insa atunci cand o va face, o va face excesiv.

De retinut! Daca ai in jurul tau persoane dragi sau rude care sufera de alcoolism, convinge-l sa urmeze tratament de specialitate. Alcoolismul duce la violenta domestica, coma alcoolica, pierderi de memorie, inconstienta, halucinatii si chiar decesul persoanei in cauza.

Alcoolemia distruge relatii si familii, nu face si tu parte dintre aceia care distrug!

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment