Ai dreptul la libertate! Ai dreptul să alegi dacă porți mască sau nu! ȚIE îți scriu!

Crede si nu cerceta

 

Te bați cu pumnul în piept că ai DREPTURI. Te bați cu pumnul în piept că ți-ai câștigat libertatea. Nu ți-ai câștigat-o singur, tati! Au câștigat-o părinții și frații noștri în ’89. Tu poate nici nu erai sau poate că n-ai mișcat un deget atunci. Altfel, nu-mi explic ignoranța de care dai dovadă!

Tu, care vorbești despre teoria conspirației și n-ai habar despre cum funcționează presa, dar totuși vorbești de parcă ai fi marele expert. NU EȘTI!

Ție, care nu-ți pasă dacă îți moare mama, tatăl, soția, soțul, copilul. ȚIE îți scriu! Ție, ăla care nu știi să legi două cuvinte, iar cu gramatica ești certat încă de pe vremea când aveai muci la nas, ție îți scriu! Lipsa educației costă, știi?
Știi că o capacitate limitată de înțelegere COSTĂ? Mai mult decât campaniile de informare de la televizor pe care tu le numești MITĂ. Costă vieți, tati! Problema știi care e? Dacă ești prost, nu plătești doar tu. Plătim și noi. Ăștia care gândim și avem ceva școală. Și nu-i corect.

No, hai să-ți explic cum funcționează presa, deșteptule!

În afară de TELEVIZIUNEA PROMÂNĂ la care nu se mai uită nici mamaie, că a murit, toate-s private. Adică au un șef care la rândul lui își plătește angajații ca tu să te poți uita la televizor. Știi ce înseamnă asta, atotștiutorule?
Să zicem că-s patroana de la PROTV. Nu-s, dar să presupunem. Am o căruță de angajați, ăia pe care îi vezi tu, dar și ăia pe care nu-i vezi. În spate mai sunt niște oameni care fac producție, grafică, voci, contabilitate, marketing. Tot ce trebuie. Ei bine, eu, patroana de la PROTV, trebuie să fac bani ca să-mi plătesc angajații. Cum fac asta?
Cumpăr licența unui film, îl difuzez la ora 20:30 după ce se termină știrile, iar în pauzele de publicitate bag reclamă pentru cârnați, fasole, medicamente și orice altceva potrivit pentru publicul respectiv. Patronul care vinde cârnați, fasole, medicamente și orice altceva îmi dă o sumă de bani pentru spațiul respectiv. Bani cu care, eu, patroana de la PROTV, pot s-o plătesc pe Esca, reporteri și care mai sunt pe acolo. Înțelegi asta?
Înțelegi că din cauza IGNORANȚEI tale Guvernul este nevoit să plătească spoturi de informare că trebuie să porți naibii masca aia corect? Să te speli pe mâini, să păstrezi o distanță fizică? Nu înțelegi. TU AI DREPTURI! EU N-AM, DAR TU AI. Dacă te informează Guvernul, e mită. Nu informare, mită. Pentru tine cele două cuvinte sunt identice. N-ai apucat să înveți limba română.
Eu nu am dreptul să mă duc la cumpărături în siguranță pentru că tu te sufoci și porți masca sub nas sau pe bărbie. Eu nu am dreptul să ies afară pe stradă pentru că tu nu porți mască. Ție îți arde că se îmbogățește unul sau altul, nu că ai putea să omori cu INTENȚIE o mamă, un tată sau un copil! Tu ai drepturi, eu nu.

Pricepi, oare? Nu prea, așa-i? Aproape că te gândești că mi s-a dat mită ca să scriu asta, nu? E mai simplu să gândești așa. E mai simplu să crezi că e o glumă proastă. Înțeleg. E mecanismul tău de apărare! Dar nu e cel mai potrivit, îți zic!

Oare, după mintea ta, n-ar face televiziunile mai mult rating, mai mulți bani, dacă n-ar exista COVID? Sau cum îți imaginezi tu că au supraviețuit până acum? Tot din mită?

Oare, după mintea ta, nu ne era bine înainte de covid? Nu aveam locuri de muncă mai sigure? Nu erau mai puțini șomeri decât acum? Oare tu ești conștient că ești un criminal la propriu? Că din cauza ăstora ca tine, eu și alți zeci de mii de patroni din țara asta am trimis oameni acasă? Oameni care depindeau de locul de muncă pe care i-l ofeream? Oare, tu ești conștient că pentru ignoranța și nepăsarea ta, acum sunt oameni care nu au ce mânca acasă? Ce-ți pasă ție? TU AI DREPTURI, restul n-au nimic.

CREDE ȘI NU CERCETA!

Când mergi pe principiul acesta, știi până unde ajungi? Nicăieri. Rămâi un om ratat, care nu are nimic de spus, de fapt. Un ignorant. Dar vine Ion și spune că toată lumea ia mită, că vor să se îmbogățească, iar virusul nu există. N-au murit oameni în Italia, Spania, China, România și în toată lumea asta! Nici acum nu mor, totul e o făcătură! E mai simplu să-l crezi pe ION, care are două clase și alea neterminate.

Dar ION e bun la toate. Știe cum funcționeză spitalele, știe ce înseamnă ATI, știe că virusul ăsta nu există, știe că masonii ne vor în casă pentru că vor să fure și să ne planteze cip-uri în cap. Îl doare-n cur pe mason de ION, să ți-o zic pe aia dreaptă! Știi măcar ce înseamnă francomasoneria? Pariu că nu știi? Ia zi, Jon, știi?

2653 de paturi ATI. Atât există în România

Știi ce înseamnă asta? Sigur că știi! Tu deții adevărul absolut! La ATI ajung doar cazurile grave. Fiecare spital din țara asta are o secție mică de tot. De exemplu, la Spitalul Municipal de Urgență Roman există doar 20 de paturi. DOUĂZECI, JON! Dacă devii pacientul cu numărul 21 aflat în stare gravă, mori! Pentru că n-ai loc! Sunt 15 asistenți medicați A.T.I. la Roman. Dacă dai click aici, poți verifica ceea ce spun. Știi ce înseamnă asta? Dacă personalul medical de acolo se îmbolnăvește, pe tine doar Dumnezeu te mai poate salva! Crede și nu cerceta, dragule! Sigur, la 20 de paturi, asta nu înseamnă că există personal medical suficient. Pentru că și ăia-s oameni cu drepturi. Nu pot sta non-stop lângă tine cu pampers, nșpe mii de mănuși și combinezoane. E inuman. Dar tu nu înțelegi asta. Tu ești batman și consideri că sunt plătiți de tine și că trebuie să stea acolo să te dădăcească. TU AI DREPTURI, EI NU AU! Roman e doar un exemplu.

Vezi tu, din cele 2653 de paturi, nu sunt toate destinate COVIDULUI. Pentru că ION mai merge și cu mașina aia șmecheră din 1990 Bă Mă Vezi. Și Ion mai face și depășiri iresponsabile pentru că el crede că mașina lui e jmecheră și îl protejează inclusiv de propria-i prostie. Așa că la ATI mai ajuns și oamenii loviți de ION.

Tu, ION, care nu cunoști termenul de disciplină, știi că din cauza ta există copii care nu pot învăța nimic? Pentru că nu au acces la internet, pentru că nu au telefoane, calculatoare și Facebook cum ai tu? Ah, dar ce-ți pasă ție? TU AI DREPTURI, EI NU AU! Cu cât mai mulți ca tine, cu atât mai bine, nu?

Spuneau că virusul ar putea muri la căldură. Uite că a venit canicula și n-a murit. Mincinoșilor!

Tu, care spui asta, aproape că sunt invidioasă pe inteligența ta. Eu nu m-am prins că oamenii ăștia chiar sunt mincinoși. Sigur, ar putea înseamnă o probabilitate. Probabilitatea nu este ceva sigur. Dar tu citești presa și articole neverificate pentru că nu știi engleză și nu știi să faci diferența între un site de încredere și unul pe care scrie tot ION. Știi, HIV există încă de pe vremea lui Freddie Mercury. Din 1980, mai exact. Au trecut vreo 40 de ani de atunci. Ce știi despre asta? Știi că vine de la cimpanzei? Știi că după 40 de ani, există numai doi pacienți care s-au vindecat de HIV?

De ce nu ai spus și despre cercetătorii HIV că sunt mincinoși? Dar tu nu știi ce înseamnă asta, de fapt. Nu știi ce înseamnă să faci cercetări, studii, teste. TU AI DREPTURI!

M-am săturat de atâta ignoranță! Nu mi-am văzut mama de jumătate de an din cauza voastră! Cunosc bătrâni mai disciplinați decât voi și cu siguranță le este mai greu să poarte o mască nenorocită! Cunosc copii mai responsabili decât mulți dintre voi! Cu siguranță nu le este ușor să poarte o mască.

FII REBEL, dacă asta îți dorești, dar nu mă pune pe mine în pericol pentru că TU AI DREPTURI! ȘI EU AM DREPTURI! Vă crapă fierea-n voi dacă nu vă duceți la club să beți până leșinați? Vă crapă fierea-n voi dacă nu faceți petreceri acasă? Vă crapă fierea-n voi dacă trebuie să purtați o nenorocită de mască în timpul cumpărăturilor? Trebuie neapărat să fie sub nas, pe bărbie sau în buzunar?

Numele meu este Cosmina Kovács și vreau să păstrezi distanța și să porți mască în preajma mea! Și eu am drepturi!

Cu drag și dor de vremuri mai bune!

Leave Your Comment