Cum se așază masa pentru cină – Află cum trebuie să aranjezi farfuriile

Există câteva reguli în ceea ce priveşte aranjarea mesei, indiferent că alegi să iei cina cu nişte prieteni, cu iubitul sau cu persoane mai oficiale.

Prima farfurie pe care trebuie să o aşezi este platoul de cină, care trebuie să fie mai mare şi mai plat decât restul farfuriilor. Platoul se aşază în dreptul persoanei care va lua cina. În dreapta platoului se vor aşeza întâi cuţitul, linguriţa de desert, lingura de supă, în stânga platoului se continuă cu furculiţa pentru cină şi furculiţa pentru salată.

Tot în stânga lângă furculiţa de salată se aşază un şerveţel şi farfuria pentru salată.

Revenim în partea dreaptă, unde se aşază paharul pentru apă deasupra cuţitului şi paharul pentru vin deasupra lingurei de supă. În partea stângă mai sus se aşază platoul pentru pâine şi un cuţit pentru unt.

Pare dificil, însă o dată ce ai reținut regulile de bază, așezatul mesei corect și cu bun-gust, va deveni chiar o plăcere.

Iată care este poziţia fiecărui element de pe masă:

Tu știai toate aceste reguli?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu postările noastre, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment