Află ce beneficii are feniculul

Fenicul

Feniculul este o plantă perenă și a început să fie cultivată încă din Antichitate. Părțile componente ale aceste plante au un miros și un gust pregnant de anason. Semințele de fenicul se recoltează toamna și se folosesc întregi sau se poate etrage din ele un ulei esențial care poate fi folosit în scop terapeutic.

Uleiul esențial din semințele de fenicul conține anetol, estragol și fenconă. De asemenea, semințele conțin fitosteroli, flavonoide și cumarine.

Semințele de fenicul au un conținut bogat de vitamina A, B, C, săruri minerale de fosfor, potasiu, fier, sodium, glucide, pectide, limonen și uleiuri volatile.

Ce afecțiuni poți trata cu ajutorul feniculului?

Semințele de fenicul sunt recunoscute pentru efectele lor antiseptice, antiparazitare, antivomitive, antispastice, antiflatulență (balonare și indigestie), calmează acidul gastric în exces, stimulează secreția lactată la mamele care alăptează și sunt eficiente în calmarea iritabilității și stărilor de nervozitate.

Preparatele pe bază de fenicul se recomandă atunci când suferi de: balonare, indigestie, constipație, colită, enterocolită, dezvoltarea greoaie a sânilor în cazul femeilor, tulburări de menstruație sau menopauză și insomnie.

Datorită proprietăților antiinflamatoare și antimicrobiene pe care semințele de fenicul le are, se recomandă mestecarea acestora împotriva halenei (mirosul neplăcut din gură). Ba mai mult decât atât, feniculul este alegerea perfectă în curele de slăbire pentru că stimulează metabolismul și reduce pofta de mâncare.

FeniculCum poți administra feniculul?

Uz intern: se recomandă o linguriță de tinctură de fenicul la un sfert de pahar cu apă și se bea cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

Uz extern: infuzia de fenicul se recomandă atunci când te confrunți cu iritații ale tenului sau acnee și se aplică sub forma unor comprese pe tenul curățat.

Aromoterapie: se folosește uleiul esențial de fenicul de fiecare dată când vrei să te destresezi.

Când nu ai voie să consumi feniculul?

Este contraindicat în cazul femeilor care suferă de cancer uterin sau mamar, dar și în cazul persoanelor care au alergie la morcovi sau țelină (au substanțe comune).

Sursă foto: datuopinion.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment