Afecțiuni genitale – Simptome și semne că suferi de o boală genitală

Afecțiuni genitale – Simptome și semne că suferi de o boală genitală

Afecţiunile la nivelul aparatului genital apar frecvent pentru că este un mediu sensibil atât la factori interni, cât şi externi.

Afecţiunile ginecologice nu înseamnă doar o secreţie modificată, pe care fiecare femeie o poate constata, ci şi afecţiuni endocrinologice, lipsa menstruaţiei, ovare polichistice, infertilitate sau imposibilitatea de a duce o sarcină la bun sfârşit, fibrom uterin, înfundarea trompelor sau infecţii.

Primul semn al unei astfel de afecţiuni este modificarea secreţiei, care poate fi mai abundentă, căpătând miros şi culoare (gălbui, verde, gri sau alb spumos). Secreţia normală trebuie să fie fără miros, uşor albicioasă sau transparentă în perioada ovulaţiei.

Infectie genitalaSimptomele care te trimit la medicul ginecolog:

Mâncărimi: de regulă, mâncărimile apar când există o infecţie (candidoză, tricomoniază, herpes). Infecţiile pot apărea şi la nivel interior sub forma unor inflamaţii (anexită, inflamaţii uterine). În ambele cazuri este necesară vizita la medicul ginecolog, care va preleva analiza de secreţie, alături de un ecograf local.

Tulburări menstruale: dereglările menstruale indică probleme endocrinologice (hormonale), inflamarea uterului sau chiar prezenta unui fibrom.

De reţinut că există simptome generale care pot semnala prezenţa unei astfel de boli, precum durerile de cap, scurgerile mamelonare, transpiraţie excesivă, tulburări de somn, stări de greaţă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment