ADHD – Afla totul despre ADHD

ADHD – Afla totul despre ADHD

ADHD este o tulburare de comportament, care apare de regula la copii, insa netratata corespunzator se poate extinde si la maturitate. Astfel de copii nu se pot concentra, cel mai adesea fiind neatenti si incapabili sa duca la sfarsit o sarcina.

Copiii cu ADHD prezinta simpome de impulsivitate, dar si de hiperactivitate, ajungand chiar si la maturizare sa fie nelinistiti.

Persoanele adulte care sufera de acest sindrom vor avea probleme cu memoria, nu vor fi capabili sa-si duca activitatile pana la sfarsit si in cazul lipsei de tratament, pot dezvolta probleme grave, precum depresia sau chiar anxietate.

Cum se manifesta ADHD la adulti?

– furie necontrolata

– impulsivitate

– apatie cronica

– probleme de adaptare sociala

– tulburari de dispozitie

– dependenta de fumat/alcool.

Cum se manifesta ADHD la copii?

– vor avea rezultate scazute la scoala

– repeta anul scolar

– probleme de conduita scolara.

Diagnostic: se recomanda examinarea copilului de la varsta de 6 ani si nu mai devreme, folosind chestionare pentru a se afla istoricul familial, cat si examene neurologice, tomograf si teste de inteligenta (IQ). O astfel de tulburare poate fi ameliorata daca este descoperita la timp, insa in cazul adultilor este mai dificil, acestia ajungand sa aiba nevoie de imipramina, desipramina si de terapie psihologica.

De retinut! Primul medic este intotdeauna mama, daca observi un comportament deosebit la copilul tau, alege sa te duci la medic si sa fie supus unor examene, decat sa astepti pana va fi prea tarziu.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment