Adevărul despre protecția solară – Află cum este corect să te protejezi de soare

Adevărul despre protecția solară – Află cum este corect să te protejezi de soare

Soarele, pe care îl iubește toată lumea, devine din ce în ce mai puternic și mai dăunător în fiecare an. De ce? Pentru că uităm de protecția solară.

Indicele SPF măsoară protecţia împotriva razelor UVB (ultraviolete B), afectând doar epiderma. Adevăraţii inamici sunt razele UVA (ultraviolete A), mult mai puternice, care penetrează pielea în adâncime. S-a demonstrat că razele UVA sunt vinovate de apariţia cancerului de piele, afectând în mare măsură structura ADN-ului, deci cea mai bună variantă este să alegeţi un produs care oferă protecţie împotriva razelor UVA şi UVB. În momentul în care alegeţi crema de protecție, nu trebuie să vă zgârciţi la SPF-uri. În principiu, cu cât factorul este mai mare cu atât mai bine, însă alegerea trebuie să fie condiţionată de tipul de piele. Dacă pielea este mai deschisă la culoare, factorul de protecţie trebuie să fie mai mare.

Sfaturi:

Pentru o protecție zilnică, optați pentru creme care nu conțin benzofenon sau PABAs pentru că măresc sensibilitatea la soare.

Cea mai gravă formă de cancer, numită melanom malign, poate arăta ca un pistrui mai mare sau chiar că o zgârietură sub unghie, care nu se mai vindecă.

Protectie solaraSituaţiile care favorizează apariţia cancerului de piele:

– expunerea excesivă la soare

– şedinţele prelungite la solar

– persoanele a căror activitate se desfăşoară în aer liber

– un număr mare de aluniţe şi pistrui pe corp

– cazuri de cancer de piele în familie, piele foarte sensibilă, deschisă la culoare, care a suferit arsuri solare.

TIPS: Nu uitați să faceți plajă treptat, să evitați orele de vârf (12:00-16:00) și să folosiți întotdeauna cremă cu factor de protecție mare.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment