Abandonoholic anonim

Frica de abandon

Frica de abandon sau abandonolohic anonim. Așa îmi place să-i spun. Sunt oameni cărora le e frică de abandon, definiți prin impulsul de a atrage parteneri indisponibili emoțional, ocupați sau nepregătiți pentru o relație. Dacă ținem cont de faptul că persoanele din jurul nostru sunt propria oglindă, atunci acești indisponibili emoționali reflectă ceva din noi și cum interiorul fiecăruia se reflectă la exterior, atragem ceea ce suntem odată cu legea rezonanței.

Frica de abandon

 

Sursă foto: Lovethispic

Psihologii spun că devii abandonoholic din cauza unor întâmplări din copilărie, eu mai adaug și alte întâmplări de-a lungul timpului: relații eșuate, abandon din partea unor oameni în care crezi cu tot sufletul, nepotriviri pe care nu le vezi la timp și lista poate continua.

Abandonoholicul anonim își dorește o relație stabilă, visează la ea, știe cum ar trebui să funcționeze lucrurile, doar că.. alege prost. Alege prost, își pune sufletul pe tavă unui alt indisponibil emoțional, pe parcurs își dă seama că lucrurile nu merg așa cum „scrie la carte” și astfel începe nebunia: schimbarea. Să încerci să schimbi un om doar pentru că ți-e frică de o altă relație eșuată. Câtă prostie și pierdere de timp!

Ți s-a întâmplat vreodată să întâlnești oameni ocupați sau cărora le e frică să se implice? Ți s-a întâmplat ca acești oameni să-ți ofere doar frânturi de atenție, când tu consideri că poate meriți mai mult? Eu o numesc imaturitate emoțională reciprocă: întâlnești un astfel de om și totuși te duci cu capul înainte, fără să-ți asumi repercursiunile.

Se spune că gândurile devin fapte. Te gândești la noua relație ca fiind una fără viitor, așa va fi. Te gândești că vei fi abandonată? Vei fi. Gânduri eronate care te fac un colecționar de alte frici: frica de a începe o nouă relație, frica de a avea un nou partener, frica de a te implica, frica de a nu suferi din nou, frica de a nu fi suficient de bun pentru celălalt. Atâtea frici și toate se înmulțesc în fiecare zi până când o să cazi într-o mocirlă de neliniști.

Există o vorbă care spune că de ce ți-e frică, nu scapi, iar la final vei exclama doar: Știam eu că așa se va termina! Din păcate, un abandonoholic nu este doar o victimă. De multe ori, poate fi superficial, cu pretenții bine înrădăcinate, dar nefondate, aparent ambițios, dar slab. Un abandonoholic cere multe și oferă puține. Crede că e atotputernic, deși își respinge fricile, în loc să le accepte și să le ia ca atare.

Un abandonoholic poate părea mai rece decât icerbergul din Titanic, dar mâinile-i sunt calde..

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment