9 Semne că e timpul să vă despărțiți, conform psihologilor

despartire

Când intri într-o relație, în niciun caz nu te gândești că o să vină timpul să vă despărțiți. Când începi o relație amoroasă, cu acel om pe care l-ai dorit încă de la prima vedere, cu acel om care îți face inima să bată cu cea mai mare viteză, în niciun caz nu te gândești la momentul despărțirii, ci din contră, îți faci zeci, sute de planuri de viitor. Îți spui, ție dar și celor din jur, că el e alesul, cu el vei rămâne tot restul vieții și ești sigură că nimic rău nu se va întâmpla.

Începutul unei relații este întotdeauna frumos

Cam asta se întâmplă ori de câte ori începem o relație. Ne punem toate speranțele că va fi relația la care am visat de atâta vreme, că el este diferit, nu te va dezamăgi iar dragostea dintre voi se va menține tot timpul ca acum, la început.

După ce te-ai chinuit să-l cucerești, să-l cunoști și să afli dacă și lui îi place de tine, în sfârșit sunteți împreună și totul este așa cum ți-ai imaginat. El e atent cu tine, răspunde nevoilor tale și tu la fel. Vă cunoașteți părinții, aveți grijă să nu faceți ceva care să-l rănească pe celălalt și viața voastră împreună pare să fie perfectă. Dacă cineva ți-ar spune că totul o să treacă și o să vină momentul în care vei vrea să te desparți de el, nu vei crede. Ei bine, poate că ar trebui să te gândești și la asta. În viață trebuie să fii pregătită pentru orice.

Psihologii îți spun că e timpul să vă despărțiți

Specialiștii spun că orice relație are un moment în care totul se rupe, dragostea nu mai este ca la început sau pare să nu mai fie, intervine monotonia, neîncrederea, dezamăgirea. Toate aceste lucruri, sentimente și emoții sunt absolut normale, însă sunt cazuri și cazuri. Unele cupluri aici aleg sa se despartă, știind că relația lor nu mai are nicio șansă, iar alte cupluri aleg să lupte pentru relația lor pentru că acolo încă mai există iubire. Dar sunt și alte cupluri care aleg să rămână împreună deși sentimentele au dispărut, ei se leagă de ceea ce a fost cândva și nu vor să recunoască ceea ce este foarte vizibil: trebuie să se despartă! Dacă recunoști aceste schimbări în cadrul relației voastre, ei bine, află că este timpul să vă despărțiți.

Faci foarte multe compromisuri

Dacă ai ajuns în momentul în care ai renunțat la ceea ce îți place să faci, la timpul tău, la familia și prietenii tăi, pentru el și pentru relație, află că nu este deloc sănătos. A trecut timpul și cu trecerea lui tu ai făcut doar compromisuri? Ei bine, e timpul ca relația să se oprească aici, altfel vei fi nefericită toată viața.

Viața intimă nu mai există.

Sau există… din când în când. Dacă la început nu vă puteați dezlipi unul de celălalt, acum situația se află la polul opus. Abia dacă vă mai sărutați. Asta înseamnă că dragostea s-a risipit și ce a fost la început, clar acum nu mai există.

Nu comunicați sau nu mai comunicați

Când comunicarea nu mai există, atunci e clar că ceva s-a întâmplat. Și asta este valabil nu doar în relațiile amoroase, în orice tip de relație, comunicarea este esențială ca relația respectivă să reziste în timp. Altfel nu vă veți putea cunoaște unul pe celălalt, nu veți putea afla care sunt nemulțumirile celuilalt sau frustrările acestuia.

Psihologii spun că dacă observi două dintre motivele menționate mai sus, e timpul să te gândești bine dacă vrei să mai continui relația în care te afli sau este timpul să pui punct. Decizia îți aparține, însă ai grijă să nu pui nefericirea ta pe umerii celuilalt.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment