9 produse cosmetice care nu trebuie să-ți lipsească din machiajul de seară

Machiajul de seară are nevoie de o atenție mai mare pentru că ne dorim un machiaj rezistent, glossy, dar intens. Pentru asta trebuie să alegem produsele cosmetice cu grijă.

Iată produsele cosmetice de care ai nevoie pentru un machiaj de seară:

1. Fond de ten lichid

Există atât de multe produse cosmetice pe piață, încât nu știi ce să mai alegi! Optează pentru un fond de ten lichid non-gras, cu acoperire mare a imperfecțiunilor, invizibil pe camerele foto și în viața reală. Textura trebuie să fie una extrem de fină și să aibă agenți de hidratare.

2. Corector

Lichid sau solid? Ambele. Pentru zona de sub ochi ai nevoie de un anticearcăn cremos și umed, iar pentru acoperirea erupțiilor trebuie să ai unul cu o textură mai uscată, astfel încât acoperirea să fie una de durată.

3. Iluminator

Se aplică în cantitate mică pe zonele umbrite de pungile de sub ochi, pe ridurile fine, pe partea superioară a pometului. Are rolul de a ascunde defectele, dar nu le acoperă propriu-zis.

4. Pudra

Este necesară, mai ales în machiajul de seară pentru că absoarbe grăsimile din piele și împiedică tenul să strălucească. Dacă ai tenul normal sau uscat, optează pentru o pudră pulbere. Aceasta nu încarcă tenul și fixează bine machiajul.

5. Conturul pentru ochi

Pentru un machiaj de seară poți opta pentru un tuș de ochi lichid. Există și varianta conturului compact (aspect de pudră) sau cremă, însă acestea se usucă mai repede.

6. Fardul de pleoape

Având în vedere că vorbim despre un machiaj de seară poți opta pentru orice textură dorești. Atenție, însă! Dacă ai riduri, ar fi bine să eviți fardurile sidefate sau strălucitoare. Acestea nu vor face altceva decât să le evidențieze.

7. Rujul

Pentru o acoperire completă și intensă, dar fără strălucire poți opta pentru un ruj mat. Se fixează foarte bine, însă nu-ți va face buzele să pară mai tinere sau mai pline. Dacă vrei buze hidratate, poți opta pentru un ruj cremă sau iridescent.

8. Gene false

Este suficient să le aplici în colțurile exterioare pentru un efect de alungire și contur al ochilor. În plus, dacă ți se par prea lungi, le mai poți scurta.

9. Rimel

Un machiaj de seară nu este complet dacă nu îl finisezi cu un rimel pentru gene curbate și lungi. Ca să-ți reziste machiajul fără nicio problemă, poți opta pentru un rimel waterproof.

Foto: Unsplash

Leave Your Comment