8 greșeli pe care le faci când îți usuci părul

Cât de importantă este sănătatea părului tău pentru tine? Dacă îți pasă de el, trebuie să afli aceste 8 greșeli pe care le faci când îți usuci părul. Toate femeile ar trebui să fie conștiente de aceste detalii, dacă își doresc un păr strălucitor și sănătos.
În afară de produsele pe care le utilizezi pentru întreținerea părului, modul în care îl usuci și cum îl coafezi sunt la fel de importante. Aceste detalii vor face diferența și vei observa îmbunătățiri încă de la început.

1. Folosești un uscător nepotrivit

Deși poate ți se pare superficial, află că modelul uscătorului de păr contează foarte mult. Investește de la început într-un uscător de bună calitate cu posibilitate de a regla temperatura. Temperatura contează foarte mult atunci când vine vorba de sănătatea părului tău, așa că este foarte important să o poți regla în funcție de ce îți dorești.

2. Stai prea mult cu părul în prosop

Dacă ieși din duș și stai mai mult de 30 de minute cu părul în prosop, nu faci ceea ce trebuie. Materialul prosopului nu lasă părul să respire imediat după spălare. Evită să mai faci acest lucru și după ce ți-ai șters părul, lasă-l liber pe spate.

3. Periezi părul imediat după ce l-ai spălat

Fie din grabă sau din obișnuință, sunt multe femei care bagă peria în păr imediat cum au ieșit din duș. În felul acesta, părul fiind foarte fragil, se va rupe imediat. Acesta trebuie șters cu un prosop și apoi lăsat puțin să se zvânte. Dacă folosești uscătorul, poți folosi și peria, însă ai grijă ce tip de perie alegi.

4. Nu folosești spray de protecție

Îți coafezi părul des cu placa sau feonul și nu aplici spray termic? Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face față de părul tău. Acesta suferă foarte multe schimbări și trebuie protejat mai ales dacă folosești placa de păr la o temperatură ridicată.

5. Folosești peria greșită

Părul tău are nevoie de cele mai bune produse. Ai grijă atunci când alegi peria și modul în care îți perii părul. Cele mai bune perii sunt cele din păr natural, însă atunci când alegi peria trebuie să ții cont și de tipul de păr pe care îl ai.
Pentru femeile cu păr drept care doresc puțin volum imediat au nevoie de o perie ceramică. Cele cu păr gros care își doresc netezirea acestuia pot folosi peria cu păr de mistreț.

6. Îți usuci greșit părul

Multe femei, atunci când își usucă părul, încep din spate. Acest mod este total greșit, spun specialiștii. Modul corect este ca uscarea să înceapă de la tâmple, față, către spate.
Dacă ai breton, el trebuie să fie primul pe care îl usuci. Bretonul este cel mai sensibil. Dacă nu este uscat așa cum trebuie va căpăta o formă pe care nu o dorești.

7. Nu ai grijă de rădăcinile tale

Deși acestea sunt cele mai importante, femeile nu-și dau seama și nu acordă suficientă atenție în ritualul de îngrijire. Alege un șampor potrivit scalpului tău, folosește uleiuri speciale pentru masaj și masează-ți scalpul. Prin masaj rădăcinile se vor relaxa și vor avea o tendință mai bună de creștere.

8. Dormi cu părul prins

În somn, fără să vrei, dormi în poziții incomode pentru părul tău. Dacă acesta este prins foarte strâns, se va rupe atunci când te miști. Fie îl prinzi într-o coadă împletită, fie îl lași lejer, neprins.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment