7 trucuri ca să te trezești mai frumoasă

cum să te trezeşti

Ce să faci să te trezești mai frumoasă

Toate ne dorim să arătăm cât mai bine în zorii zilei, însă anumiţi factori împiedică acest lucru şi ne fac să ne trezim cu ridurile accentuate, ochii umflaţi şi cu părul răvăşit. Vrei să te trezeşti mai frumoasă dimineaţa? Află ce greşeli faci şi cum ar trebui să le corectezi:

Spune-mi cum dormi, să-ţi spun cum arăţi dimineaţa

Obişnuieşti să dormi pe burtă? Dacă da, ar trebui să schimbi poziţia în care dormi deoarece în timpul somnului pielea feţei este apăsată de greutatea capului, iar asta poate face tenul să se inflameze sau să ia modelul suprafeţei pe care dormi, cu alte cuvinte te vei trezi cu dungi, cercuri sau alte forme geometrice pe faţă. Dormitul pe spate sau pe laterală nu pune presiune asupra feţei, iar asta te va ajuta să te trezeşti mai frumoasă.

cum să te trezeşti mai frumoasăDemachierea nu e facultativă

Demachierea ar trebui să facă parte din rutina obligatorie de dinaintea somnului, mai ales dacă porţi produse de machiaj zilnic. Dacă ai impresia că te poţi culca machiată pentru a te trezi arătând bine, lucrurile stau fix invers. Produsele lăsate pe piele atât în timpul zilei, cât şi noaptea astupă porii şi face erupţiile mai probabile. Astfel, te trezeşti nu numai mânjită la ochi precum un raton, ci şi cu câteva coşuri în plus. Păstrează machiajul pentru perioada în care eşti trează, elimină-l seara şi te vei trezi nemachiată, însă cu un ten curat şi sănătos.

Un material mai delicat

Un alt truc pentru ca tu să te trezeşti mai frumoasă este să schimbi faţa de pernă cu una din bumbac satinat sau din mătase, dacă bugetul îţi permite. O pernă dintr-un material fin permite alunecarea părului şi a pielii feţei pe pernă şi împiedică frecarea de materialele aspre, care electizează şi încurcă părul.

Sus cu părul!

Dacă ai părul lung probabil e şi destul de incomod, căci dacă dormi cu cineva te poţi trezi în miez de noapte deoarece podoaba ta capilară e prinsă sub el, iar dormitul cu părul desprins îţi poate electriza şi încurca părul, iar dimineaţă rişti să arăţi nu ca o zână proaspăt trezită cu cosiţele aranjate, ci ca o vrăjitoare cu părul în toate direcţiile. Prinde părul în coc cât mai sus, încât să nu te deranjeze când pui capul pe pernă, şi dimineaţă vei avea nu doar un păr descurcat şi mai aranjat, ci şi mult volum.

Elimină celulele moarte

De două sau trei ori pe săptămână include în rutina de curăţare a tenului şi o repriză de exfoliere, căci aşa poţi curăţa celulele moarte, iar asta va reda pielii tale strălucirea. Foloseşte produse naturale pentru a te exfolia şi bucură-te de un efect de iluminare a tenului. Ai grijă însă să nu exagerezi şi să nu o faci mai des decât este cazul, deoarece rişti să iriţi pielea. Când foloseşti produse exfoliante evită zona ochilor, deoarece pielea este mult mai subţire şi foarte sensibilă, şi rişti spargerea unor capilare.

Schimbă aşternuturile des

Că tot veni vorba de celule moarte, o dată sau de două ori pe săptămână fă-ţi timp pentru a schimba aşternuturile de pe pat. La fel ca şi îmbrăcămintea, lenjeria de pat se murdăreşte de uleiurile secretate de corp, celulele moarte care cad de pe noi tot timpul şi de transpiraţie, iar acestea atrag şi sunt un mediu propice de înmulţire a bacteriilor. Asigură-te că schimbi şi feţele de pernă, deoarece dacă se murdăresc ele pot accelera îngrăşarea părului.

Ai un somn regulat? Arăţi mai bine!

Ai grijă să dormi suficient, deoarece ochii inflamaţi sunt deseori consecinţa unei lipse de somn sau a unui somn slab calitativ. Dacă ai probleme cu somnul consumă ceai de muşeţel înainte să te bagi în pat cu o jumătate de oră. Pentru ca tu să te trezeşti mai frumoasă, ora la care te culci ar trebui să fie aceeaşi în fiecare seară şi orele dormite în total n-ar trebui să fie mai puţin de 7 pe noapte, căci pe lângă problemele estetice, există şi alte consecinţe mai grave asupra sănătăţii.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment